Manisa
07 May, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.8
  • BIST
    10217.14
  • BTC
    64264.59$

Seyyar halı satıcılığından halı fabrikatörlüğüne uzandı


Seyyar halı satıcılığından halı fabrikatörlüğüne uzandı
Manisa’nın Demirci ilçesinde kurduğu Elif Nur Halı Fabrikası ile 100’den fazla kişiye istihdam sağlayan ve ilçe ekonomisine büyük katkı sunan Kasım Kabak, seyyar halı satıcılığından halı fabrikatörlüğüne uzanan başarı hikayesiyle herkese örnek oluyor.

 

 

Manisa’nın Demirci ilçesinde kurduğu Elif Nur Halı Fabrikası ile 100’den fazla kişiye istihdam sağlayan ve ilçe ekonomisine büyük katkı sunan Kasım Kabak, seyyar halı satıcılığından halı fabrikatörlüğüne uzanan başarı hikayesiyle herkese örnek oluyor. Yıllık yaklaşık 1 milyon metrekare halı üreten Kabak, başarısının kaynağını çok çalışmak ve dürüstlük olarak özetliyor.

Demircili Kasım Kabak, iş hayatına henüz çocuk yaşta babasının yanında oto yıkamacı olarak başladı. Sonrasında bir halıcıda seyyar halı satıcısı olarak çalıştı. 2012 yılında Demirci’de küçük bir mekanda kendi halıcı dükkanını açtı. Çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle işlerini hızla geliştirdi ve 2017 yılında sanayi sitesinde 30 kişinin çalıştığı bir iş yeri açtı. Halı üretimini doğru strateji ve iyi pazarlama yöntemiyle hızla artıran Kabak, aradan geçen 7 yılda çalışan sayısını 100’ün üstüne çıkardı. Elif Nur Halı Fabrikası ile ticari hedefleri doğrultusunda hızla ilerleyen Kabak, diğer yandan Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı da yürüterek ilçe ekonomisinin gelişmesi için öncülük ediyor.

BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK VE DÜRÜSTLÜK

Oto yıkamacılığından halı fabrikatörlüğüne uzanan başarı hikayesinde en büyük etkenin ‘çok çalışmak ve dürüstlük’ olduğunu vurgulayan Kasım Kabak, doğru zamanda doğru işi en güzel şekilde yapmaya çalıştığını, takım arkadaşları olarak gördüğü personelinin motivasyonunu da çok önemsediğini belirtiyor. Yılda yaklaşık 1 milyon metre kare halı ürettiklerini, ilçeye daha fazla istihdam ve ekonomik güç sağlamak için yeni hedeflere doğru ilerlediklerini belirten Kabak, “Ülke genelinde 700 bayimiz var. Elif Nur Halı adına satış yapan 10 satış elemanımız var. Yurt içinde Koçtaş, Bauhaus, Evidea, Mudo Consept, Vivense, Bella, Masion, LC Waikiki Home gibi ulusal zincir markalara ürünlerimizi veriyoruz. Ayrıca Almanya, Danimarka, Avusturya, İrlanda gibi Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapıyoruz” diyor.

ÇALIŞANLAR İŞ ORTAMINDAN MEMNUN

Başarı hikayesinin birer parçası olan fabrika çalışanları da iş yeri ortamının motivasyonlarını artırdığını vurguluyor. Bir çalışan, “Kasım Bey bize patron gibi değil, arkadaş gibi çok yakın davranıyor. Her türlü sorunumuzu çözmeye çalışıyor. Ücretlerimizi zamanında alıyoruz. Öğle yemeği ve iki kez çay molasına çıkıyoruz” derken, Fabrika Genel Müdürü Zehra Yıldız da iş yerinde temizlik ve düzene çok dikkat ettiklerini, ürettikleri halıları her gün iki tır aracılığıyla ilgili yerlere ulaştırdıklarını belirtiyor. MİNE BADAN – FOTO: SADIK DOĞRAMACI

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!