Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Magazin 21 özel okulun ruhsatı iptal edildi!

21 özel okulun ruhsatı iptal edildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullara yönelik denetimlerde mevzuata aykırı uygulamalar tespit etti. Hayalet öğrenci, fahiş fiyat, izinsiz program kullanımı ve tabela ihlalleri gibi nedenlerle 9 okulun daha ruhsatı iptal edildi. Böylece Mayıs'tan bu yana kapatılan özel okul sayısı 21'e ulaştı.

Okunma Süresi: 1 dk

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan incelemelerde mevzuata aykırı durumlar tespit edilen kurumlar hakkında, Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde idari işlemler uygulanıyor.

HAYALET ÖĞRENCİ VE FAHİŞ FİYAT TAKİBİ

Denetimlerde; hayalet öğrenci uygulaması, devam-devamsızlıkların düzenli takip edilmemesi, Bakanlık onaylı ders kitabı kullanılmaması, okul ücretlerinde mevzuata aykırı uygulamalar, ruhsatta yer alan isim dışında farklı tabelalar kullanılması, izinsiz eğitim programları, kurum isimlerinde yabancı ülke ve millet adlarına yer verilmesi gibi ihlaller öncelikli olarak mercek altına alındı.

21 OKULUN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Bu kapsamda, mevzuata aykırı hareket eden okullar hakkında idari yaptırımlar devreye sokuldu. Daha önce 12 özel okulun çalışma ruhsatı iptal edilmişti. Son denetimlerle birlikte 9 okulun daha ruhsatı iptal edildi. Böylece Mayıs ayından bu yana toplam 21 özel okulun çalışma izni sona erdi.

"SIKI TAKİP SÜRECEK" MESAJI

Bakanlık, fahiş fiyat uygulamaları, ders kitaplarının kullanımındaki mevzuata uygunluk, kurum isimlerinin doğru kullanımı, hayalet sınıf uygulamaları ve yanıltıcı ilan–reklamlarla velilerin zarara uğratılması gibi konularda denetimlerini artırarak sürdüreceğini duyurdu.

HABER: HABERLER.COM

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *