Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri 15 Temmuz’un 10. yılında büyük FETÖ operasyonu

15 Temmuz’un 10. yılında büyük FETÖ operasyonu

2016 yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yılında FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar ülke genelinde hız kesmeden devam ediyor. Ankara merkezli soruşturmalarda 166 şüpheli gözaltına alınırken, 81 ilde yürütülen çalışmalarda toplam 968 kişi hakkında işlem yapıldı.

15 Temmuz’un 10. yılında büyük FETÖ operasyonu
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde bulunan ve başarısız olan Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yılında FETÖ/PDY’ye yönelik birden fazla operasyon gerçekleştirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 5 ayrı soruşturma kapsamında örgütün mahrem yapılanması, izdivaç yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonlarda hakkında gözaltı kararı verilen 205 şüpheliden 166’sı yakalandı.Operasyonlarda örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü belirlenen şüpheliler ile örgüt toplantılarını organize ettiği değerlendirilen aktif emniyet personelleri de gözaltına alındı. 

2 BİN HESABA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Mersin’de düzenlenen operasyonda 58, Kocaeli’nde ise 9 şüpheli yakalanırken, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonunda 81 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı çalışmalarda toplam 968 şüpheli hakkında işlem yapıldığı açıklandı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, son bir ayda FETÖ ile iltisaklı olduğu belirlenen 2 bin 702 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini, son iki ayda ise terör propagandası ve dezenformasyon yaptığı tespit edilen bin 652 hesap hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

MANİSA’DA DA OPRASYONLAR DEVAM ETTİ

2026 yılında FETÖ’ye yönelik operasyonlar Manisa’da da devam etti. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2026 yılı Nisan ayında gerçekleştirilen operasyonda, örgütün yeniden yapılanmasına yönelik çalışma kapsamında 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gerçekleştirilen operasyonlarda adliyeye sevk edilen zanlılardan 24’ü tutuklandı. Soruşturmada örgütün sözde il imamı ile eğitim, kadın ve mali yapılanma sorumlularının da hedef alındığı açıklandı. Ayrıca şüphelilerin ev, iş yeri, araç ve üzerlerindeki aramalarda; çok sayıda örgütsel doküman ve kitap, dijital materyal, örgüte ait olduğu değerlendirilen güncel kur değeri yaklaşık 22 milyon 500 bin TL olan Türk lirası, altın, avro ve dolara el geçirildi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız