Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri BAŞKAN ÖZALPER: “KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN EMSAL KARAR” 

BAŞKAN ÖZALPER: “KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN EMSAL KARAR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, kadın cinayetine kurban giden Hilal Sultan Kırgöz ve Selda Eller’in görülen ceza duruşmalarına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Özalper, “Kadınları koruyamayan, onları yok sayan, seslerini bastırmaya çalışan bir zihniyetin ürünüdür bu cinayetler. Hilal’in katili Önder Lafçı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet, kadın cinayetlerinin önlenmesi için emsal ve doğru bir karardır” dedi.

Reddettiği Önder Lafçı tarafından öldürülen Hilal Sultan Kırgöz ve boşanma aşamasında olduğu Gökhan Eller tarafından boğularak öldürülen Selda Eller’in ceza davası Manisa Adliyesi’nde görüldü. 

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, öldürülen tüm kadınlar için adalet çağrısı yaptı.

“HİLAL’İ DE SEDA’YI DA GÖZ GÖRE GÖRE KAYBETTİK”

Başkan Özalper, “Hilal de Seda da kardeşimizdi. Onların hayattan koparılması tesadüf değil, bir düzenin sonucudur. Kadın cinayetleri münferit değil, politiktir. Göz göre göre gelen bu felaketlerin sorumlusu; kadını görmeyen, korumayan, susturmaya çalışan anlayıştır. Hilal Sultan Kırgöz, reddettiği Önder Lafçı’yı defalarca şikayet etmişti ve koruma talebi vardı. Selda Eller, boşanma aşamasında olduğu Gökhan Eller hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı, koruma kararı da vardı. Kadınları koruyamayan, onları yok sayan, seslerini bastırmaya çalışan bir zihniyetin ürünüdür bu cinayetler. Hilal’i ve Selda’yı bu ülkedeki birçok kadın gibi göz göre göre kaybettik” dedi.

“KADIN KATİLLERİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, “Hilal’in davasında çıkan karar, toplumsal vicdanı bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Suçlular hak ettikleri en ağır cezayı almazsa, bu sadece bir eksik adalet meselesi değil, aynı zamanda yeni suçlara davetiye çıkaran bir suskunluk olacaktır. Çünkü kadın katilleri, cesareti tam da bu kararların boşluklarından alıyor. Biz, Hilal’in davasında verilen kararın kadın katilleri için caydırıcı ve emsal olduğunu düşünüyoruz. Selda’nın dava sürecini de takip etmeye devam edeceğiz. Onlar susturulmak istendi ama biz susmayacağız. Bu mücadele, onların hayallerine, yaşam haklarına ve bu ülkedeki her kadının güvenliğine sahip çıkma mücadelesidir. Bu dava, sadece geçmişin değil, kadınların geleceğinin de meselesidir.”

 

HABER: CÜNEYT HASÇELİK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *