41,1767 %0,27
47,9750 %0,47
4.698,41 % -0,26
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Düşman işgalinden kurtuluşun 103. yılını kutladılar

Düşman işgalinden kurtuluşun 103. yılını kutladılar

Manisa'nın Sarıgöl ilçesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutladı. Düzenlenen törenler, yerel halkın katılımıyla gerçekleşirken, tarih boyunca kazandıkları özgürlükleri anmak için anlamlı bir fırsat sundu.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Sarıgöl Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, "Sarıgöl, 4 Eylül 1922 tarihinde, bundan 103 yıl önce düşman işgalinden kurtarıldı. Düşman ilçemizde iki yıl on bir ay yedi gün kaldı. İlçemiz, Çolak İbrahim komutasındaki Türk askerleri tarafından kurtarıldı. Türk orduları Sarıgöl’de yalnızca bir gün misafir kalmışlardır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Alaşehir Kongresi’ne katılan Sarıgöllü delegeler Etem Hoca (Saruhan) ve Mazlum Bey’i (Ulu) de rahmetle yad ediyorum. Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkarak gelecek nesillere taşımalıyız." dedi.
Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekibi gösteri sundu. Kutlamalara Alaşehir Kaymakamı ve Sarıgöl Kaymakam Vekili Alper Faruk Güngör, ilçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin ardından protokol üyeleri, Şehit Er Fevzi Tekeş’in annesi Rukiye Tekeş’i evinde ziyaret etti. Akşam ise ünlü sanatçı Manuş Baba, Atatürk Kent Meydanı’nda halka açık ücretsiz konser verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *