Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığı dönemde çalışmalarıyla iz bırakan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı merhum Güney Temiz, vefatının 1. yıldönümünde Manisa Büyükşehir Belediyesi binasında düzenlenen programla anıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma programına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Temiz ailesi ve mesai arkadaşları katıldı. Program kapsamında lokma hayrı yapıldı.

Anma programında konuşan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper Güney Temiz ile yaşadığı anıyı paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Geçen yıl bugün programdaydık. Ramazan'da biz program sonrasında oturup bir çay içelim dedik. Elini kaldırdı dedi ki “Ben çok yorgunum abla gidiyorum” dedi. Saat 12.30 belki 1.15 vardı. En son telefonla konuştuğumda telefonundan fotoğraflar attı. Bir an yüzü gülerek şöyle derdi: "Abla çok büyük hayallerimiz var. Hiçbir hayalimiz yarım kalmayacak." En düştüğümüz anda, en yorgun olduğumuz anda, en üzgün olduğumuz anda hiçbir hayalimiz yarım kalmayacak derdi. Şimdi sana söz veriyorum güler yüzlü kardeşim. Bütün sözlerin hepsi yerine geçecek hiçbir hayalimiz yarım kalmayacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bu benim için gerçekten zor bir konuşma. Biz onu hep o enerjisiyle, hep o pozitif bakış açısıyla, iş yapma çabasıyla hatırlıyoruz. Daha İzmir'deyken Akhisar'a gelir giderdi beraber çalışmalarımız oldu. O zamandan tanışmıştım. Çok da sevmiştim Güney’i. Keşke beraber çalışma fırsatımız olsaydı. Keşke biz Akhisar’da devam etseydik o Büyükşehir'de basın da olsaydı. Ferdi Başkan yaşasaydı ama hayat böyle değil maalesef. Hayat bu şekilde devam ediyor. Biz de tam tersi ayakta durup hayata devam etmemiz lazım. Aynı şekilde ailesinin, çocuğunun, eşinin, babasının hepimizin onu en güzel şekilde anmak için güçlü kalmamız lazım. Burada çalışma arkadaşlarıyla hep beraber onu bir kez daha özlemle arıyoruz, saygıyla arıyoruz. Her zaman da güzel bahsedeceğiz. Onun yaptıklarını daha öteye götürmeye çalışacağız. Kolay değil. Allah sabır versin Ama biz her zaman onların yanındayız. Onlarla beraberiz. Hiçbir zaman da onu unutmayacağız. Mekanı cennet olsun. O bizim hep kalbimizde olacak.” Program, merhum Güney Temiz’in dualarla anılması ve katılımcıların taziyelerini iletmesiyle sona erdi. 










