Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Siyaset gidenlerle değil kalanlarla yapılır"

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Siyaset gidenlerle değil kalanlarla yapılır"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Manisa’da İl Divan Toplantısına katıldı. Dervişoğlu, İyi Parti’deki istifalara değinerek, “Evet istifalar var ama siyaset gidenlerle değil kalanlarla yapılır” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Manisa’da bir dizi programa katıldı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde esnaf ziyareti, Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Dervişoğlu, partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na da katıldı.

Dervişoğlu, partide yaşanan istifalara da değinerek şu ifadeleri kullandı: “Çok zor bir yolculuğu başlattık. Tuzakları, engelleri aştık. Bu büyük aileyi yaşatabilme iradesini sergiledik. Şimdi bu iradenin güçlendirilmesi lazım. Bu iradenin güçlendirilmesi lazım. Bu partinin harcına ter akıtan insanların kendine güvenmesi lazım. Geriye dönük tartışmaların bataklığında boğulmaması lazım. İYİ Parti’nin dünü asıl bizimse, bugünü ve yarını da yanımızdadır. 10 ay önce herkes ‘İYİ Parti biter’ diyarlardı. ‘İYİ Parti’de sular durulmuyor, istifalar var…’ diyorlardı. Birtakım istifalar var doğru. Ama siyaset gidenlerle değil kalanlarla yapılır.”


TÜRKİYE’NİN DERTLERİ VAR

Eleştirilerini hem iktidara hem muhalefete yönelten Dervişoğlu, şunları söyledi: “Siyasette en önemli şey samimiyet ve ciddiyettir. Diğer şeyleri yapmak kolaydır. Bir çizgi ortaya koymak mecburiyetindesiniz. Samimiyetinizi milletin nezdinde ortaya koymak mecburiyetindesiniz bunu yapabilmek için dava arkadaşlarımla Anadolu’yu karış karış dolaşıyoruz. Hal ile hemhal, dert ile hemdert olmaya çalışıyoruz. Anadolu’yu dolaşıyoruz. Sebebi de şu… Çok fazla çalışıyor ve mücadele ediyoruz. Türkiye’nin dertleri var. Bu dertlerin çözülebilmesi için ortak bir akıl geliştirmek zorundayız. Çok büyük gibi görünen derler öyle basit çözümlerle halledilir ki… Yeter ki siz dinlemeyi becerebilirim. Sıkılmadan dinleyin. Ben sıkılmadan dinleyeceğim, yorulmadan anlatacağım. Bu ülkenin çözülememiş derdi kalmayıncaya kadar siyasi yolculuğumu devam ettireceğim. Dinlemek için muhatabınızın konuşması lazım. Ama Türkiye, bir suskunluk sarmalı içinde. Türkiye’de az iş yapılıp çok laf sarf ediliyor. PR diye bir kavram çıktı. Bir siyasi partinin genel başkanı çıkıp işini çok kolay halledebiliyor. Açıp bakıyorsunuz az iş yapan insanların çok iş yapmış gibi tarif edilebilmesini mümkün kılıyor bu. Bana ‘PR’ınız eksik’ diyorlar, doğrudur. Ama benim şiarım yüksek. Benim şiarım, Türkiye’nin birliği, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, milletin huzuru ve refahıdır. Biz farklıyız. Çünkü biz, diğerleri gibi kendi siyasi ikbal ve istikbalimizi düşünenlerden değiliz. Biz, Türkiye’nin birleştirici gücü olmak için yola çıkanlardanız.”


TÜRKİYE’DE KONUŞULACAK O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ

Ülkede yaşanan sorunlara karşılık iktidarın ‘suni’ gündemler yarattığını belirten Dervişoğlu, şöyle konuştu: “Öyle bir dönem geçiriyoruz ki tek adamlık tanımı bile yetmiyor. Kanuna, hukuka, adalete hiç ihtiyaç yok ve cumhurbaşkanının söylediğinin kanun yerine konulduğu bir dönemdeyiz. Buna tepki göstermeye kalkıştığınızda da ya vatan hainliğiyle itham ediliyorsunuz ya da başka başka örgütlerin adamıymış gibi taklit edilmeye çalışılıyorsunuz. Ondan sonra bir tartışma başlıyor ve o tartışma ülkenin gerçek gündemini gölgeliyor.  Türkiye’de konuşulacak o kadar çok şey var ki… İktidar neyin tartışılmasını istiyorsa onu tartıştırıyor. İşçinin, asgari ücretlinin, emeklinin, çiftçinin, gençlerimizin, esnafın hali ortadayken, kadın cinayetleri yaşanırken, intiharlar yaşamımızın parçası haline gelmişken, hukuksuzluktan mustarip olmamıza ve cehennemde yaşıyormuş gibi hissetmeye neden olurken Recep Tayyip Erdoğan’ın avarelerinin belirlediği satırbaşları üzerinden tartışalım istiyorlar. Böyle bir tuzağa düşmeyeceğiz. Emekliyi, fitre ve zekata mecbur eden bu düzeni yıkana kadar mücadele edeceğiz.”


TÜRKİYE’DE ASKIDA OLAN ŞEY EKMEK YA DA YEMEK DEĞİLDİR

Emlak Konut’un yeni projesini iftar hesabıyla eleştiren Dervişoğlu, şunları söyledi: “Orta ve küçük gelirli vatandaşlar için Emlak Konut taksitli evler yapacakmış. En düşük taksit 61 bin lira. Emekli maaşı 14 bin 500, asgari ücret 22 bin lirayken orta ve düşük gelirli insan senin yaptığın bu evlere sahip olmayı bırak talip bile olamaz. Bunların iş başına geldiği günden beri askıda ekmek, askıda yemek başladı. Bir de askıda buğday başladı. Önümüz Ramazan. Pide 30 lira olmuş, en normal sofralık zeytini tanesi 2 lira olmuş. 5 zeytin 10 lira ediyor. Bir kilo zeytinde 190-200 arası zeytin var. En ucuz kıymanın kilosu 420 lira, peynirin kilosu 250 lira, bir simit 15 lira. Domatesin kilosu 60 lira. Bir domatesi göbeğinden bölüp yanına 5 tane zeytin, bir parça peynir koyup 30 liralık pideyle iftar yapmaya beceremezsiniz. Onun için fitre ve zekatınızı memura ve emekliye verin, diyor. Türkiye’de askıda olan şey ekmek ya da yemek değildir. Türkiye’de askıda olan şey; demokrasi, hukuk ve adalet. Aşılması gereken sorunların başında da bunlar geliyor.”


TÜRKİYE, BİR GÜVENSİZLİK GİRDABINDADIR

Art arda açılan soruşturmalar ve davalar üzerinden yargı mensuplarına da ‘Saray kadısı’ benzetmesi yapan Dervişoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye, bir güvensizlik girdabındadır. Siyasete ve yargıya güven kalmamıştır. Türkiye’de en çok adalet ve siyaset müessesesi aşınmış. Bunların hepsi talimatla yapılan işlerden kaynaklı durumlardan ortaya çıkmış. Ben hiç dilemem talimatla hakaret eden bir yargı. Her şeye rağmen kendisini ‘Saray kadısı’ gibi hisseden hakimler ve savcılar olmasına rağmen ben gerçek hakimlerin gerçek savcıların bir gün otaya çıkacağını ve sorumluluklarını yerine getireceğini biliyorum. Türkiye’yi bu güvensizlik girdabından kurtarmak mecburiyetindeyiz. O yüzden gittiğim her yerde konuşan Terkiye kadar merkez siyasetten de bahsediyorum. Herkes bir yol haritası çizmiş, tek adamlık dediğimiz bu sisteme uyum sağlamış gibi görünüyor. Bugün Parlamenter Demokratik Sistem’den bahseden İYİ Parti’den başka parti neredeyse kalmamıştır. Türkiye’yi bu güvensizlik girdabından kurtarmak da bizim görevimizdir.”


TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU, BİZLERİN BİRLEŞMESİNİ ÇOKTAN AŞMIŞTIR

Ülkenin mevcut sorunlarından kurtulması için birliktelik ve birleşme mesajı veren Dervişoğlu, şunları söyledi: “Birkaç gün sonra ramazan. Ama gördüğümüz kadarıyla bizi, zor günler beklemeye devam ediyor. Her geçen gün karşı karşıya olduğumuz sorunların, artan bir şekilde kendisini hissettireceği kanaati güçleniyor. Birbirimize güç ermek, destek olmak, sosyal dayanışmayı de siyasi dayanışmayla birlikte eş zamanlı olarak perçinlemeliyiz. Kendi kendine hiçbir şey olmaz.  Biz bu yola çıkarken başaracağız diye ant içtik. Millet şimdi başarmamızı bekliyor. Sorunların tek tek çözmesini bekliyor. Türk siyasetinin doğru ve gerçek çatısını oluşturmamızı bekliyor. Türkiye’nin kurtuluşu, bizlerin birleşmesini çoktan aşmıştır. Türkiye’nin kurtuluşu için sağcılarla solcuları, Alevilerle Sünnileri, Türkmenlerle Kürtleri birleştirme mecburiyeti var. Milleti kutuplaştırmak değil, kucaklattırmak mecburiyetinde olduğumuzu hissetmemiz ve hissettirmemiz lazım. Bir sosyal zemini oluşturmak ve bu zemine öncülük yapmak mecburiyetimiz vardır. Bu millet birleşmeyi beceremezse, biz o zaman milletimize karşı verdiğimiz sözü yerine getiremeyen bir siyasi parti olarak anılırız. O zaman işaret ettiğimiz tehlikelerin hepsi gerçek olur. O sebeple Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz demenin onurunu yaşayalım.”

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *