Dergide yer alan karikatürde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ve Hz. Musa’nın tasvir edilmesi, sosyal medyada infiale yol açarken, "Lemankapatılsın" etiketi kısa sürede gündem oldu ve dergiye tepki yağdı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan İksir, “ Peygamber efendimizin karikatürize edilmeyeceğini çok iyi bildikleri halde milletimizin kutsal değerlerine saldırmak apaçık bir provokasyondur. Fakat bu provokasyonun yanında tepki için toplanan kalabalığın konuyla alakası olmayan bir şekilde kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alması da asla kabul edilemez” dedi.
“DEĞERLERİMİZİ KİMSEYE ÇİĞNETMEYİZ”
Yaptığı açıklamada Leman Dergisinin yaptığının provokasyon olduğunu fakat tepki için toplanan kalabalığın da konuyu başka bir boyuta taşıdığını belirten İYİ Partili İksir, “Leman Dergisinin Peygamber Efendimizin karikatürize edilmeyeceğini çok iyi bildikleri halde yaptığı apaçık milletimizin kutsal değerlerine saldırmaktır. Kimse kutsal değerlerimiz üzerinde bu şekilde hareket edemez. Fakat bu provokasyonun yanında dün Leman Dergisi önünde protesto için toplanan kalabalığın ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alması da asla kabul edilemez.Hz.Muhammed bizim kutsalımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürkte kurucu liderimizdir. İki provokasyonu da kınıyorum. Konuyla alakalı olarak provokasyon yapan kişilerin gerekli cezaları almasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ