Her gün binlerce aracın geçtiği bu dar noktada, fabrikalara ait ağır vasıtalar ile okul servislerinin ve binek otomobillerin aynı yolu kullanmak zorunda kalması faciaya davetiye çıkarıyor.

Vatandaş Tedirgin: "Bir Gün Can Kaybı Yaşanacak"
Bölge sakinleri, sabah saatlerinden itibaren başlayan trafik karmaşasından ve tırların geçit üzerindeki tehlikeli manevralarından şikayetçi. Özellikle tırların U dönüşü yaptığı esnada trafiğin tamamen kilitlendiğini belirten vatandaşlar, ağır tonajlı araçların yan yatmasından veya üzerlerindeki malzemelerin dökülmesinden endişe duyuyor. Geçit üzerinde halihazırda onlarca kez maddi hasarlı kaza meydana geldiğini vurgulayan mahalle sakinleri, acil bir çözüm üretilmezse can kaybı yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

Mahkeme Kararı Var, Uygulama Yok
Yaşanan bu krizle ilgili hukuki süreçte önemli bir gelişme yaşanmış ve Manisa 1. İdare Mahkemesi, 31 Ekim 2025 tarihinde verdiği kararla Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin (MOSB) yeni geçit projesine karşı açtığı davayı reddetmişti. Mahkeme, UKOME’nin 10 OSB Sokak üzerinde yeni bir hemzemin geçit açılması kararını hukuka uygun buldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin (UKOME) aldığı karar gereği mevcut hemzemin geçidin OSB tarafındaki bir üst sokağından geçit açılması kararı tren yolunun mülk sahibi OSB tarafından uygulanmadığı bilgisine ulaşıldı.

Vatandaşlar, mahkemenin açık hükmüne ve bilirkişinin "güvenlik riski" uyarılarına rağmen yeni geçidin hâlâ açılmamasının can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını belirtiyor. Bölge halkı, yetkililerden ve Manisa OSB’den mahkeme kararının bir an önce uygulanmasını ve alternatif yolun hizmete girmesini bekliyor.