Manisa Dostlar Meclisi bu hafta düzenlediği toplantıda Milli Mücadele ruhunu yeniden canlandırdı. Toplantının konuğu Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı ve dernek yöneticileri oldu.
Gerçekleştirilen programda sinevizyon eşliğinde Milli Mücadele döneminde Manisa ve Demirci’nin üstlendiği önemli rol anlatıldı. Toplantıya ayrıca Manisa’nın önemli kahramanlarından Parti Pehlivan’ın torunları da katıldı.
Programda Milli Mücadele’nin simge isimleri olan Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem , Parti Pehlivan, Gördesli Makbule ve Halil Efe hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Katılımcılar, Manisa’nın kurtuluş mücadelesindeki yerini daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar yaptığı açıklamada, şehrin tarihinin iyi bilinmesi ve bu bilincin genç nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayarak, “Manisa çok özel bir şehir. Her anlamda kıymetini bilmemiz gerekir. Demirci’den gelerek bizlere bu değerli sunumu yapan Sayın Hüseyin Kıncı nezdinde tüm dernek yönetici ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Çok verimli ve doyurucu bir program oldu” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Parti Pehlivan’ın torunu Mehmet Baskak, dedesinden kendisine intikal eden İstiklal Madalyası’nı katılımcılara gösterdi. Duygusal anların yaşandığı program, katılımcılardan büyük takdir topladı.
Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı ise Manisa Dostlar Meclisi’ne konuk olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

