Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından “Satın alma ve Tedarikçi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Kamu tedarik sistemleri hakkında iş dünyasını bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantı, Manisalı sanayici ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, kamu tedarik sistemlerinin firmalar açısından sunduğu fırsatlara dikkat çekerek, Manisa iş dünyasının bu süreçlerde daha etkin rol almasını önemsediklerini ifade etti.

DOĞRU TEDARİK ZİNCİRİNE DAHİL OLUNMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Başkan Yılmaz konuşmasında, küresel ekonomide yaşanan dönüşümle birlikte üretim, tedarik ve satın alma süreçlerinin de büyük bir değişim içerisinde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Artık yalnızca üretmek yeterli değil. Firmalarımızın doğru tedarik zincirlerine dahil olması, dijital satın alma sistemlerine uyum sağlaması ve kamu alım süreçlerinde etkin şekilde yer alması büyük önem taşıyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantının temel amacı da üyelerimizin Devlet Malzeme Ofisi satın alma sistemini yakından tanıması ve kamu tedarik süreçlerinde daha güçlü yer almasına katkı sağlamaktır.”

TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ VE ETKİN ODALARINDAN BİRİYİZ
Manisa’nın sahip olduğu üretim kapasitesi, sanayi altyapısı ve ihracat gücüyle Türkiye ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaklaşık 20 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en güçlü ve etkin odaları arasında yer aldığını söyledi.

MANİSA TSO ÜYELERİNE KATKI SUNUYOR
Manisa TSO’nun yalnızca resmi işlemlerin yürütüldüğü bir kurum olmadığını belirten Yılmaz, üyelerin gelişimine katkı sağlayan, onları geleceğe hazırlayan ve yeni fırsatlarla buluşturan bir anlayışla hareket ettiklerini kaydetti.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ OFİSİ YEŞİL DÖNÜŞÜME DESTEK OLUYOR
Yılmaz konuşmasının devamında şu değerlendirmelerde bulundu: “Dijital dönüşümden yeşil dönüşüme, ihracattan enerji verimliliğine kadar birçok alanda üyelerimize yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle sürdürülebilir üretim ve enerji verimliliği konusunda Türkiye’de örnek gösterilen odalardan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Enerji Verimliliği Ofisimiz ile işletmelerimizin enerji maliyetlerini azaltmaları, kaynaklarını daha verimli kullanmaları ve yeşil dönüşüm süreçlerine uyum sağlamaları adına önemli destekler sunuyoruz.”
Türkiye’de Enerji Verimliliği Ofisi akreditasyonu alan yalnızca üç odadan biri olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Manisa iş dünyasının küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

DMO TEDARİK SİSTEMİ HAKKINDA SUNUM YAPILDI
Toplantıda Devlet Malzeme Ofisi yetkilileri tarafından katılımcılara DMO tedarik sistemi hakkında kapsamlı sunum gerçekleştirildi. Sunumlarda; tedarikçi kayıt süreçleri, başvuru aşamaları, dikkat edilmesi gereken hususlar ve kamu satın alma süreçlerinde yer alma imkanları detaylı şekilde anlatıldı. Program kapsamında bilişim ürünleri, büro makine ve ekipmanları, aydınlatma cihazları ve ısıtma-soğutma araçları, kâğıt ve kırtasiye ürünleri, giyim ürünleri ve aksesuarları, mobilya ve büro mefruşatı, temizlik ürünleri ile temizlik araç ve ekipmanları, taşıt, üst yapılı taşıt, iş makinesi, akü, lastik ve akaryakıt ile ilaç, tıbbi cihaz ve sağlık ürünleri gibi birçok sektöre yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Özellikle kamu kurumlarına ürün ve hizmet sunmak isteyen firmalar açısından önemli fırsatlar barındıran Devlet Malzeme Ofisi tedarik sistemi hakkında yapılan detaylı anlatımlar, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Toplantının sonunda katılımcılar, Devlet Malzeme Ofisi yetkililerine merak ettikleri konular hakkında sorular yöneltme ve birebir görüş alışverişinde bulunma fırsatı buldu.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, üyelerin gelişen ekonomik sisteme uyum sağlaması, kamu tedarik süreçlerinde daha aktif rol alması ve rekabet güçlerinin artırılması adına bilgilendirme toplantılarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte Devlet Malzeme Ofisi İzmir Bölge Müdürü Sayın Yıldırım Yenyıl, Sayın Uğur Yaz, Sayın İlkay Çınar, Merkezi Satınalma Uzmanları Sayın Gamze Şahin Ata ve Sayın Esra Erek katıldı.