Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından yürütülen “Yunusemre’nin İzinde Uluslararası Kardeşlik” projesi kapsamında düzenlenen Kardeşlik İftarı programı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler ile Manisalı protokol üyelerini aynı sofrada buluşturdu. Program, Manisa Öğretmenler Evi’nde gerçekleştirildi. İftar programına Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İHH İnsani Yardım Vakfı Manisa İl Başkanı Abdullah Oluk, Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) Başkanı Dr. Orhan Güzel ve dernek yönetimi katılım sağladı.
GÖNÜL BAĞLARIN PEKİŞMESİNE VURGU YAPTILAR
İftar sonrası konuşma yapan MUDER Başkanı Dr. Orhan Güzel ve İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi, milli ve manevi değerlerin yaşatılması ve sivil toplum kuruluşlarının bu süreçte üstlendiği sorumluluklara dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda, farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerle kurulan gönül bağlarının, kültürel etkileşim ve kardeşlik hukukunun pekişmesine önemli katkı sunduğu vurgulandı.
Programda, uluslararası öğrencilerin Türkiye’de kendilerini yalnız hissetmemeleri adına yürütülen çalışmaların önemine değinilirken, “Yunusemre’nin İzinde Uluslararası Kardeşlik” projesinin dostluk, dayanışma ve ortak değerler etrafında güçlü bir köprü oluşturduğu ifade edildi. Bu anlamlı organizasyona katkı sunan başta T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü olmak üzere, katılım sağlayan tüm misafirlere ve emeği geçen herkese teşekkür edildi.









