CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa’da belediye başkan adayları tanıtım toplantısında katıldı
Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen aday toplantısında Özel kürsüye çıktı. Özel burada yaptığı konuşmasında hem Erdoğan’a şeriat yanıtı verdi hem de Gaye Erkan’ın Merkez Bankası’ndan istifasını değerlendirdi.
CHP Liderinin konuşmasından satır başları şöyle:
“Benim için çok anlamlı bir gün ve anlamlı bir yerdeyiz. Bu salonda bulunan ve bizim yürüyüşümüze destek veren yoldaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Yabancı bir yerde değilim ama bir yandan da çok heyecanlıyım. Kendi memleketimde bu konuşmayı yapmak her yerdekinden daha heyecanlı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği serüvenin başladığı kentteyim. Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli’ni yazdığı yerdeyim. Bir yandan Osmanlı’ya sahiplenenler bizi gayrı milli kendilerini milli bilenlere karşı bugün ezberleri bozan bir siyasetin içindeyiz. Manisa’da yoksula garibana işsize nasıl sahip çıkarız bunu konuşmaya geldik. Birileri başka şeyler konuşalım şeyler istiyor. Bize hakaret ediyorlar bizi hedef gösteriyorlar.
ŞERİAT TARTIŞMASI
Örneğin geçen hafta ortaya şeriat tartışması atıyor. Türkiye bunu konuşsun ekonomik krizi konuşmasın istiyorlar. Şeriat tartışmasından bu memlekete ne kazandıracaksın? Şeriatın iki anlamı var. Buna laf söylemeyince şeriat hukukuna mı teslim olacağız diyenler bir tarafta. Buna bir şey dediğimizde ise İslam dışı olduğumuzu söyleyecekler bir tarafta. Erdoğan’ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız. Şeriat deyip tartışma bekliyorsun ya ülkede kimsenin dini ile örtünmesiyle birbirinin inancı ile bir sorunu yok. Şeriat kuralları hukukun üstünde yer alsın dersen iyi düşün. Şeriat kurallarına göre hırsızlığın yalanın cezasını biliyorsun. Şeriat kuralları uygulanırsa ne parmağın ne dilin kalır senin. Şeriat değil saltanat deyip kimsenin kafasını karıştırma.
MERKEZ BANKASI BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI
Ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. Bunla kim mücadele edecek Merkez Bankası. Merkez Bankası enflasyon ile mücadele etmekle görevli kurum. Bu kurumun 5 yıl süreyle başkanı değişmeyecek kanunda bu yazar. Ancak dün gece Gaye hanım görevinden kendince istifa etti. Erdoğan’a sorarsan görevden alındı. 5 yılda 5’nci başkan. Genç eğitimli bir kadın Erdoğan çağırmış gelmiş görev yapıyor ancak bu kadınla uğraşmaya başladır. İstifaya zorladılar parti içindeki çekişmelere koca bir kurumu karıştırdılar. Sonunda istifa geldi yerine biri atandı. Şahap gider Hafize gelir, Hafize gider başka biri gelir. Bu ülkede ekonomik kriz devam ediyorsa hepsinin sorumlusu Erdoğan’dır. MİNE BADAN