Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri TÜRK EĞİTİM SEN KARANFİL BIRAKTI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ANDI

TÜRK EĞİTİM SEN KARANFİL BIRAKTI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ANDI

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Türk Eğitim-Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanlığı, Kahramanmaraş’ta okulda yaşanan saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri anmak amacıyla Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu, dua ve karanfil bırakma eylemi düzenledi.

Anma programına sendika üyeleri, Kamu-Sen'e bağlı sendika başkanları, eğitim çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunurken, ardından dualar edildi ve Atatürk Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

Türk Eğitim-Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Koray Özgürler, yaptığı açıklamada yaşanan olayın eğitim camiasını derinden sarstığını belirterek, “Çok acılıyız, çok üzgünüz. Kahramanmaraş’ımızın en güzide okullarından birinde adeta bir felaket yaşadık. Körpecik yavrularımızı kaybettik. Bu acının tarifi yok. Rabbimden evlatlarımıza rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere, eğitim camiamıza, Kahramanmaraş’ımıza ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Okullarda yaşanan şiddetin yalnızca öğretmenlerin ya da öğrencilerin sorunu olmadığını vurgulayan Özgürler, toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulundu. Özgürler, “Bu mesele hepimizin meselesidir. Okullarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
Hayatını kaybeden öğretmeni “şehit” olarak nitelendiren Özgürler, öğretmenin öğrencilerini korumak için kendini siper ettiğini belirterek, “Bu büyük fedakârlığın karşılığı elbette yücedir. Öğretmenimizin şehit statüsünde değerlendirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde öğretmenlerin pazartesi günü ilk ders öncesi ay-yıldızlı bayraklarla ve dualarla kaybedilen canları anacağını açıklayan Özgürler, cuma namazı sonrası da gıyabi cenaze namazı kılındığını ifade etti. 
Dijital platformlardaki tehditlere de dikkat çeken Özgürler, sosyal medya üzerinden yapılan şiddet içerikli paylaşımların daha sıkı denetlenmesi gerektiğini ifade etti. Özgürler, “Siverek ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olaylar, dijital platformların daha ciddi şekilde takip edilmesi gerektiğini açıkça göstermektedir. Ülkemiz adeta dijital terör tehdidiyle karşı karşıyadır. Yetkili kurumların hem fiziki hem dijital güvenlik konusunda kararlı adımlar atması gerekiyor” dedi.

Anma programı, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için  dualar edildi.  Ardından Türk Eğitim-Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanlığı  öncülüğünden    Hatuniye Camiinde, Cuma namazı sonrası hayatını kaybeden öğrenmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *