Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Vakıflar her gün Manisa’da 500 kişilik iftar veriyor

Vakıflar her gün Manisa’da 500 kişilik iftar veriyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü bu yıl "Asırları Aşan Hayır Bu Sofrada" temasıyla iftar sofraları kuruyor. Manisa’da Vakıf İşhanında kurulan iftar sofrasında her gün 500 kişiye iftar veriliyor.

KAYNAK: CÜNEYT HASÇELİK
Okunma Süresi: 1 dk

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf geleneğinin yardımlaşma ve dayanışma anlayışını yaşatmayı sürdürürken; Ramazan ayının manevi ikliminde aynı sofrada buluşturuyor. 2024 yılından itibaren geleneksel hale gelen Vakıf İftar Buluşmaları kapsamında; Genel Müdürlüğe bağlı 25 Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Türkiye genelinde 81 ilde, toplam 151 noktada ücretsiz iftar sofraları kuruldu. Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa’da Vakıf İşhanında kurulan iftar sofrasında her gün 500 kişiye iftar veriliyor. 


Asırlar önce vakfiyelere kaydedilen hayır şartlarının bir tezahürü olan bu sofralar, Ramazan'ın paylaşma ruhunu yaşatıyor.  Kurulan iftar sofraları yalnızca bir yemek ikramı değil; aynı zamanda vakıf medeniyetinin birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışının yaşayan bir yansıması oluyor. Aynı sofrada edilen dualar, paylaşılan lokmalar ve kurulan gönül köprüleri, vakıf kültürünün sürekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *