Zeytin varlığı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alan Manisa’da zeytin hasadı tüm hızıyla devam ediyor.
Üreticilerle bir araya gelmek, sahada yürütülen çalışmaları yerinde incelemek ve hasat sürecine ilişkin güncel durumu değerlendirmek amacıyla Akhisar İlçesine giden Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Bekirler Mahallesindeki zeytin hasat çalışmasına katılarak üreticilerin görüş ve taleplerini dinledi.

Sahada yapılan incelemelerde hasadın bu yıl iklim şartlarının etkisiyle bazı bölgelerde erken başladığını ifade eden Mehmet Karayılan; “İlimizde zeytin hasadı Eylül ayında başlamış olup, çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Manisa, zeytin ağacı varlığıyla Türkiye’de 1. sıradaki yerini korumaktadır. İklim ve toprak yapımız, ilimizi ülkemizin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri hâline getirmiştir. Zeytin, il genelinde binlerce çiftçi ailemiz için temel geçim kaynağı olup, üretim, sanayi ve ihracat boyutuyla Manisa için stratejik öneme sahiptir” dedi.

TÜİK 2024 verilerini paylaşan Mehmet Karayılan, Manisa’da toplam 1.231.920 dekar zeytin alanı bulunduğunu, il genelinde 33,5 milyon adet zeytin ağacının yer aldığını ve bunun yüzde 84’ünün meyve veren ağaçlar olduğunu belirtti. Üreticilere bereketli bir sezon temennisinde bulunan İl Müdürü Mehmet Karayılan, hasat sürecinde hem kalite hem de verim açısından üreticilerimizin her daim yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Üretici ziyaretinde İl Müdürü Mehmet Karayılan’a; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Tarık Memiş, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Tasın, Şehzadeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökmen Kaya ile konu sorumlusu teknik personeller eşlik etti.


