Süper Lig’de yaz transfer dönemi adeta tarihe geçti. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor toplamda yaklaşık 300 milyon Euro harcayarak Türkiye futbol tarihinde bonservis rekoru kırdı.
Galatasaray zirvede
Transferin en dikkat çeken takımı Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Victor Osimhen ve Uğurcan Çakır gibi yıldız isimleri kadrosuna katarken, toplamda 148.27 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.
Fenerbahçe ikinci sırada
Listede ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, kadrosunu güçlendirmek için 87 milyon Euro harcadı. Sarı-lacivertlileri, 42.40 milyon Euro ile Beşiktaş ve 29.17 milyon Euro ile Trabzonspor takip etti.
Mali tablolar
Yapılan harcamalar kulüplerin mali tablolarına da yansıdı:
Galatasaray: -131.52 milyon Euro
Fenerbahçe: -59.70 milyon Euro
Beşiktaş: -4.10 milyon Euro
Trabzonspor: +6.93 milyon Euro
Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yüksek maliyetli transferleri sonrası büyük bir risk aldığı görülürken, tek pozitif bilanço Trabzonspor’a ait oldu.
