Manisa
Kapalı
weather
18°

İslam Memiş altın ve gümüşte takip ettiği seviyeleri açıkladı

ABD’de açıklanacak TÜFE verileri öncesinde değerlendirmelerde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ons altın için 4.070-4.300 dolar, gram altın için 6.580-6.680 lira aralığını takip ettiğini söyledi. Memiş, orta ve uzun vadede yükseliş beklentisini koruduğunu belirterek 2027 ve 2028’e işaret etti.

İslam Memiş altın ve gümüşte takip ettiği seviyeleri açıkladı 1

Altın ve gümüş piyasalarında gözler bugün saat 15.30’da açıklanacak ABD TÜFE verilerine çevrildi. İslam Memiş, kişisel YouTube hesabında yayımladığı değerlendirmede, verinin yanı sıra Fed yetkililerinin açıklamalarının ve gelecek haftaki faiz kararının da piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini ifade etti.

1 / 4
İslam Memiş altın ve gümüşte takip ettiği seviyeleri açıkladı 2

Ons altının gün içinde 4.200 dolara kadar yükseldikten sonra satışlarla 4.161 dolar seviyesine gerilediğini belirten Memiş, 4.070-4.300 dolar aralığını takip ettiğini söyledi. Uzman, 4.300 doları ons altın için direnç seviyesi olarak değerlendirdi.Gram altının Kapalıçarşı’da 6 bin 605 lira seviyesinde olduğunu aktaran Memiş, gram altında 6 bin 580-6 bin 680 lira aralığını izlediğini kaydetti. Orta ve uzun vadeli yükseliş beklentisini sürdürdüğünü belirten Memiş, 2026’yı altın biriktirme yılı olarak gördüğünü, 2027 ve 2028 için hazırlık yaptığını dile getirdi.

2 / 4
İslam Memiş altın ve gümüşte takip ettiği seviyeleri açıkladı 3

Gümüşün ons fiyatının 60 dolar seviyelerinde bulunduğunu söyleyen Memiş, 58-62 dolar aralığını takip ettiğini ve kişisel hedefinin 65 dolar olduğunu ifade etti. Gümüşün 2026’da güç toplayabileceğini savunan uzman, bu dönemi biriktirme fırsatı olarak değerlendirdiğini belirtti.

Memiş’in paylaştığı rakamlara göre gram altın 1 Ocak’ta 6 bin 157 lirayken değerlendirmesini yaptığı sırada 6 bin 605 liraya yükseldi. Gram gümüş ise aynı dönemde 188 liradan 96 liraya geriledi. Memiş, bu karşılaştırmayla gümüşün 2027 ve 2028’de öne çıkabileceği yönündeki beklentisini paylaştı.

3 / 4
İslam Memiş altın ve gümüşte takip ettiği seviyeleri açıkladı 4

Memiş, hafta boyunca açıklanacak verilerin piyasalarda dalgalanmaya yol açabileceğini belirtti. Petrol fiyatlarının 100 doların üzerinde seyretmesinin enflasyon görünümü açısından risk oluşturduğunu söyleyen uzman, jeopolitik gerilimlerin arzı etkilemesi hâlinde petrol fiyatlarının daha da yükselebileceği değerlendirmesinde bulundu.

4 / 4
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız