Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63028.020$

Spil Dağı nerede? Spil Dağı'na nasıl gidilir?

Spil Dağı nerede? Spil Dağı'na nasıl gidilir?
Doğa tutkunlarının uğrak noktası olan Spil Dağı Milli Parkı muhteşem doğası ve eşsiz endemik bitkileriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Peki Spil Dağı nerededir ve Spil Dağı’na nasıl gidilir?

 

Doğa tutkunlarının uğrak noktası olan Spil Dağı Milli Parkı muhteşem doğası ve eşsiz endemik bitkileriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Peki Spil Dağı nerededir ve Spil Dağı’na nasıl gidilir?

 

 

Manisa şehir merkezinin güneyinde, İzmir şehir merkezinin ise doğusunda bulunan Spil Dağı muhteşem manzarasıyla görenleri büyülüyor. Binlerce yılkı atı ve çeşitli yaban hayvanlarıyla doğası bozulmamış bir bölge olan Spil Dağı’na özel otomobillerle çıkmak mümkün.

SPİL DAĞI’NA NASIL ÇIKILIR?

Spil Dağı’na ulaşımı kolaylaştırmak ve trafikte güveni sağlamak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, mevcut güzergâhta yol genişletme çalışması gerçekleştirdi. Manisa şehir merkezinden trafik işaretleriyle rahatlıkla bulunabilecek Spil Dağı yolu aracılığıyla dağın zirvesine kadar çıkmam mümkün. Ayrıca dağın tepesinde muhteşem Manisa manzarasının izlenebildiği bir de seyir terası bulunuyor.

SPİL DAĞI’NDA OTEL VAR MI?

Spil Dağı illi parkının bulunduğu Manisa’da birçok otel ve pansiyon vardır. Bu otel ve pansiyonlara rezervasyon yaparak internet üzerinden konaklama imkanlarından faydalanabilirsiniz. Spil dağında konaklamak için 500-1000 TL arası bütçe ayırmanız yeterli olacaktır. İster tek kişilik odalarda isterseniz de çift kişilik odaları da tercih ederek buradaki konaklama imkanlarından faydalanmanız mümkündür. Spil dağı milli parkı içerisinde ki pansiyonlarda da kalarak konaklamayı daha da ucuz hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda kamp yaparak da yine buradaki konaklama imkanlarından faydalanmak mümkündür.

SPİL DAĞI MİLLİ PARKINDA KAMP

Spil dağı milli parkında kamp yapmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Spil dağı milli parkında her türlü kamp yapma imkanları bulunmaktadır. Hem bungalov evlerde hem de normal çadır kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Spil dağı milli parkı içerisinde kamp yapma olanakları arttığından dolayı şehir dışından da sürekli olarak kişiler gelmektedir. Spil dağı milli parkı kamp karavan imkanları da yer almaktadır. Dilerseniz kamp kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!