Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Demirci’nin genç girişimcisi tüm kadınlara örnek oluyor

Demirci’nin genç girişimcisi tüm kadınlara örnek oluyor

Okunma Süresi: 2 dk


Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Yeşiloba köyünde yaşayan Fatma Gün, 15 yıldır köyünde doğal sebze ve meyve üretimi yaparak hem ailesine gelir sağlıyor hem de çevresindeki kadınlara örnek oluyor.
İki çocuk annesi olan Fatma Gün, sadece üretmekle kalmıyor aynı zamanda köyündeki ve çevre köylerdeki kadınlara da istihdam imkânı sunuyor. Domates, biber, patlıcan, salatalık ve çilek üretimi yapan Gün, son 3 yıldır tütün üretimiyle de uğraşıyor. Üretimde doğal yöntemleri tercih eden genç girişimci, hiçbir ürününde zirai ilaç kullanmadığını vurgulayarak, “Kendim yemediğim bir ürünü başkasına satmam” diyor. Fatma Gün’ün ürünleri Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor. Bugüne kadar hiçbir olumsuz sonuca rastlanmadığını belirten Gün, ürünlerini her hafta Demirci Cumartesi Pazarı’nda tüketiciyle buluşturuyor. Çileği ise cumartesi sabahı gün doğmadan taze taze toplayıp pazara getiriyor.
KÖYLÜ KADINLARA İŞ İMKANI SUNUYOR
Fatma Gün, üretim sürecinde yalnız değil. Kendi köyünden ve Ulacık köyünden gelen kadınlarla birlikte çalışıyor. Sabah erken saatlerde minibüsüyle Ulacık’a gidip belirli noktalarda toplanan kadınları arazisine getiriyor. Tarlada çapa ve hasat işlemlerine yardım eden bu kadınlar, işlerinden memnuniyet duyduklarını dile getiriyor: “Fatma Hanım bize hem iş hem de dostluk kazandırdı. Paramızı da peşin alıyoruz. Allah razı olsun” diyorlar. Fatma Gün, eşi Behçet Gün’ün de desteğini alıyor. Gün, “Eşim bir markette çalışıyor ama boş vakitlerinde hep yanımda olur. Hayat müşterek” diyerek ailece üretime verdikleri önemi anlatıyor.
KIRSAL KALKINMANIN SİMGESİ OLDU
Tütün üretiminde de titiz bir süreç izleyen Gün, “Hasadını yaptığımız tütünü çadır altında kurutuyoruz, belli aralıklarla karıştırarak yaklaşık 10 gün kurumasını sağlıyoruz. Ardından kolileyip satışa hazır hale getiriyoruz” diyerek üretimin detaylarını da paylaştı.
Fatma Gün, köyde üretimiyle sadece ailesine değil, çevresindeki kadınlara da gelir kaynağı sağlıyor. Girişimciliği, çalışkanlığı ve doğaya saygılı üretim anlayışı ile takdir toplayan Fatma Gün, adeta kırsal kalkınmanın simge isimlerinden biri haline geldi. HABER MERKEZİ – FOTOĞRAF: SADIK DOĞRAMACI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *