Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri İYİ Partili Özcan'dan Manisa'nın sorunlarını çözecek reçete!

İYİ Partili Özcan'dan Manisa'nın sorunlarını çözecek reçete!

İYİ Partili Op. Dr. Gürhan Özcan, Manisa’nın ulaşım, otopark, yeşil alan, turizm, tarım, öğrenci hizmetleri, çevre ve spor alanlarındaki sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini sıraladı. Özcan, belediyelerin daha etkin çalışması gerektiğini belirterek, “Hep birlikte Manisayız, Manisa’ya sahip çıkmalıyız” dedi.

İYİ Partili Özcan'dan Manisa'nın sorunlarını çözecek reçete!
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 5 dk

Manisada genel seçimlerde milletvekili adayı olarak, yerel seçimlerde ise büyükşehir belediye başkan adayı olarak 'Yaparsa doktor yapar' sloganı ile seçime giren İYİ Partili Op. Dr. Gürhan Özcan Manisa'daki belediyelere çözüm reçetesi yazdı.
Seçimlerin ardından diğer adayların aksine köşesine çekilmeyi reddeden ve yarın seçim olacakmış gibi çalışan, kentin sorunlarına, eksiklerine her fırsatta parmak basan Özcan, aynı zamanda yapıcı eleştirileriyle de takdir görmeye devam ediyor.


EKSİKLERİ SIRALADI

İYİ Partili Özcan açıklamasında Manisa'nın büyükşehir statüsünde olmasına rağmen yapılan hizmetler anlamında sınıfta kaldığına vurgu yaptı. 
Manisa'nın merkez ilçeleri olab Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin diğer 15 ilçeye örnek olamadığını ifade eden Özcan açıklamasını söyle sürdürdü:
"Manisa merkezde otopark sorunu her geçen gün artmaktayken buna karşın büyükşehir belediyesinden somut bir adım atılmadı. Yerel seçim döneminde Manisalılara yapım sözünü verdiğimiz, bizim projemiz olan demonte katlı otopark projesi acil olarak uygulama geçirilmeli. Bu şekilde boş alanlar geçici otoparka dönüştürülebilir. Ayrıca alternatif yan yollar hayata geçirilmeli, ara arterlerden yük alınmalı. 
Merkez konumdaki caddelerde ücretli otopark uygulaması yapılmalı. Şehir merkezinde okul güzergahlarında sinyalizasyon düzenlemeleri yapılmalı. Yeni üst geçitler yapılmalı mevcut üst geçitler bakıma alınmalı. Özellikle Kuşlubahçe'yi Perşembe pazarına bağlayan üst geçit tehlike arz ediyor. Çürüyen tahtalar ve boşluklar faciaya davetiye çıkarıyor."


YENİ PİKNİK ALANLARI YAPILMALI

Manisa'nın sıcak bir şehir olduğuna dikkat çeken ve bu nedenle belediyelerin bazı çalışmalar yapması gerektiğini belirten Op. Dr. Özcan, "Manisa'da yeterince yeşil alan bulunmuyor. Vatandaşların Mimar Sinan Bulvarı üzerinde piknik yaptıklarına hepimiz şahit oluyoruz. Bu durum hem insan hayatı açısından hem de görsel açıdan iyi bir görüntü değil. Bu nedenle Manisalı hemşehrilerimizin keyifli vakit geçirebileceği yeni yeşil alanlar projelendirilmelidir. 
Yine insanlarımızın yüzme havuzlarına da ihtiyacı var. Kentimizin yüzme havuzları yetersiz. Özellikle kırsal ve kenar mahallelerde bu eksik daha fazla hissediliyor. Acilen kenar mahalleler başta olmak üzere yüzme havuzları ve spor salonları yapılmalı." dedi.


TANITIM SORUNUMUZ VAR

Manisa'nın kadın bir şehir olduğunu, her yerinden tarih fışkırdığını aktaran Özcan açıklamasına şöyle devam etti: "Turizme gereken ilgi gösterilmiyor. Bu konuda belediyeler yetersiz kaldı. 17 ilçenin tarihi ve kültürel özellikleri ile ilgili hem ülke içinde hem de yurt dışında tanıtımlar yapılmalı. Son dönemde Manisa Seyahat firmasının otobüslerinde bu tanıtım çabasını görüyoruz ancak yeterli değil. Şehzadeler ilçesinin Kırmızı Köprü'den başlayıp, Niobe Anıtı, Ulucami, Hatuniye Cami, Fatih Parkı ve İstasyon bölgesinin turizme kazandırılmasi önem arz ediyor. Bu bölge Osmanlı imparatorluğu ile Cumhuriyet döneminin şahitliğini yapan alanların bütünlüğü konumunda. Aynı şekilde Bedesten nikah salonu ve etrafındaki tarihi alanın aynı Kemeraltı gibi turizm alanına dönüştürülmesi gerekli. Yeni uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak fuar alanının yapılması da turizme önemli katkılar sağlayacaktır."


ÜRETİCİYE YETERLİ DESTEK VERİLMİYOR 

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere verdiği desteklerin, önceki dönemdekilerle aynı olduğuna dikkat çeken Özcan, "Bu desteklerin alışılmış desteklerden farkı yok. Büyükşehir Belediyesi direkt üretimde yer almalı. Üreticilerin ürününün belli kısmını üretimde kullanmalı. Bu da benim projem olan Manisa Büyükşehir Tarım AŞ ile mümkün olabilir." şeklinde konuştu. 


ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ 

Açıklamasına devam eden İYİ Partili Özcan, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencileri için atması gereken adımları söyle sıraladı: "Diğer şehirlerde olup da Manisa'da olmayan ulaşımda aylık abonelik sistemi, öğrenci yurdu, öğrenci kütüphanesi, sosyal tesisler, İzmir'den gece dönüşlerin belli saatte sona ermesi, öğrenci yemekhanesi, öğrencilerin belediyelerde part time çalışma olanağı olmaması, gibi büyük eksikleri var. Bu konuda gereken çalışmalar yapılmazsa, sorunlar devem edecek."
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık alanında da aktif rol alabileceğini söyleyen Özcan, yaşlı bakım evleri, engelli bakım ve eğitim merkezi gibi projelerin Manisa'da büyük eksiklik olduğunu ifade etti.


OVA VE TARLA YOLLARI ACİLEN YAPILMALI

Özcan, ova ve tarla yollarının acil olarak yapılması gerektiğini belirtti. Tarımsal sanayi alanlarının kurulumuna destek verilmesi ve lisanslı depoların her ilçeye yapılması gerektiğini söyledi.


KONSERLER KENAR MAHALLELERE TAŞINMALI

Özcan, konserlerin kenar mahallelerde yaşayan halkın kültürüne uygun şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda yerel sanatçıların da konserlerde yer alması ve etkinliklerin kenar mahallelerde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.


AYDINLATMA VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMALI

Özcan, şehrin aydınlatmasının artırılması gerektiğini söyledi. Güvenlik kameralarının her noktada bulunması gerektiğini belirten Özcan, kaldırım işgallerine ve çevreyi kirletenlere yüksek oranda nakdi ceza kesilmesi gerektiğini ifade etti.


HAŞERE MÜCADELESİ DÜZENLİ YAPILMALI

Özcan, haşere ve sinek mücadelesinin larva döneminden başlayarak düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Gıda işletmelerinin de sıkı şekilde denetlenmesi gerektiğini söyleyen Özcan, bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti.


GEDİZ KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE HIZLANDIRILMALI

Özcan, Gediz kirliliğiyle mücadelenin hızla yapılması gerektiğini belirterek, Gediz’i kirletenler hakkında kanuni işlem uygulanması gerektiğini söyledi.
Gediz taşkınlarına da dikkat çeken Özcan, taşkın riskinin ortadan kaldırılması için Gediz Köprüsü’nden geriye gelecek şekilde 500 metre uzunluğunda set duvar yapılması gerektiğini ifade etti.


MANİSA’NIN SPOR TAKIMLARINA SAHİP ÇIKILMALI

Özcan, Manisaspor, Manisa basketbol ve voleybol takımlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Manisa’nın maddi durumu güçlü kişilerinden destek alınması gerektiğini söyleyen Özcan, yıllar önce bu kesimin Sümerbank işletmesini alarak bir ortaklık oluşturduğunu hatırlattı.
Özcan, bugün de Manisa’nın spor takımları için benzer şekilde ortak bir karar alınması gerektiğini ifade etti.


“HEP BİRLİKTE MANİSAYIZ”

Özcan, Manisa’nın sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hep birlikte Manisayız, Manisa’ya sahip çıkmalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız