Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Kestane hasadı başlayan Demirci’de 750 ton rekolte bekleniyor 

Kestane hasadı başlayan Demirci’de 750 ton rekolte bekleniyor 

Kestane hasadı başlayan Demirci’de 750 ton rekolte bekleniyor. Türkiye'nin önemli kestane üretim yerlerinden Demirci'de özellikle şekerlemecilerin tercih ettiği kestanelerde hasat başladı.

Türkiye'nin önemli kestane üretim yerlerinden Demirci'de özellikle şekerlemecilerin tercih ettiği kestanelerde hasat başladı. Bu yıl 750 ton kestane rekoltesi bekleniyor.

 İlçede Çanakçı, Rahmanlar, Mahmutlar, Yarbasan ve Kargınışıklar mahalleleri olmak üzere 15 kırsal mahallede üretilen kestane hasadı için çiftçiler sabahın erken saatlerinde tarlalarına giderek kestane topluyor.

Mevsimin ilk kestane hasadı ise kestane üretiminin en fazla olduğu Çanakçı mahallesinde yapılmaya başlandı. Erkekler sırıklarla kestaneleri silkerek yere düşürürken, kadınlarda eldivenlerle kestane kozalaklarını selelere topluyorlar. Çuvallara konulan kestaneler kozalakları ile kuyuya gömülüyor. Yaklaşık 2 ay kuyuda bekletilen kestane satışa hazır hale geliyor. Ekim ayı sonu itibariyle İlçemizde kestane hasadına başlanırken, 2023 yılında İlçede 750 ton kestane rekoltesi bekleniyor. 


HASAT 1 AY DEVAM EDİYOR 
74 yaşındaki kestane üreticisi Şevket Sevim, “ Ekim ayı sonunda başlayan kestane hasadımız 1 ay devam eder. Kestaneyi sırıklarla silkeriz. Topladıktan sonra kozalağı ile toprak kuyularda saklarız. Kestanenin toplandıktan sonra yenebilmesi için yaklaşık 2 ay eğrelti otu ile kuyuda beklerse güzel olur. Kestane bakımı zor. İklim şartları değişti. Kestane fidanı susuz yetişmesi zor oluyor. Bahar aylarında ağacını bakımını yapar, doğal gübre atarak hasada hazırlarız “dedi. Çanakçı mahallesi sakinlerinden Hatice Şahin “ Çanakçı mahallemizde bu hasat çok güzel. Ağaçların üzerine çıkamadığımız için düşen kozalakları topluyoruz. Taze kestanenin haşlaması çok güzel olur. 2 ay bekletirsek közleme ve şekerlemeye daha uygun hale geliyor. Kestanemizde hasat başlayınca dışarıdan alım için çok talep alıyoruz “ dedi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *