Manisa
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,8275 %0,53
47,7702 %0,59
4.414,96 % 0,35
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri SARUHANLI BELEDİYESİ KENDİ MICIRINI ÜRETMEYE BAŞLADI

SARUHANLI BELEDİYESİ KENDİ MICIRINI ÜRETMEYE BAŞLADI

Okunma Süresi: 2 dk


Saruhanlı Belediyesi ilçedeki arazi yollarının ıslahında kullanılan mıcır taşını artık kendisi üretmeye başladı. Taşdibi mahallesinde kurulan yeni maden ocağında, mıcır üretimine bugün itibarıyla başlandı.
Belediyenin kendi imkânlarıyla faaliyete geçirdiği ocakta üretilen mıcır malzemesi, özellikle kırsal bölgelerdeki arazi yollarının ıslahında kullanılacak. Bu sayede hem maliyetler düşürülecek hem de yol yapım ve bakım çalışmaları daha hızlı bir şekilde tamamlanacak.
Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Başkan Yardımcıları ve Fen İşleri Müdürlüğünün teknik personelleri ile birlikte taş ocağını ziyaret ederek, mıcır üretim tesisini yerinde inceledi.
İncelemelerinin ardından açıklama yapan Başkan Cıllı, "Arazi yollarımızın her yıl süregelen problemini çözmek için kendi üretimimizi devreye aldık. Artık dışa bağımlı olmadan, daha ekonomik ve etkili şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Saruhanlı için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.
Seçimlerden önce verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2020 yılında ruhsatı alınan, 2025 yılında da tarafımızca ruhsatı yenilenen taş ocağında gerekli izinleri almamızın ardından mıcır üretimine başladık. Bugün Saruhanlımız için önemli bir gün, çünkü daha önce dışarıdan satın aldığımız mıcır taşını, kendimiz üretmeye başladık. Bu sayede maliyetimiz büyük oranda düşecek, tedarik ve temin konusunda zaman kaybımız olmayacak. Saruhanlımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Yeni maden ocağının faaliyete geçmesiyle birlikte, ilçedeki yol bakım ve onarım çalışmalarının daha planlı ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *