Manisa Manşet Gazetesi Genel Binlerce kurbağa yolu istila etti

Binlerce kurbağa yolu istila etti

Tokat'ta Yeşilyurt ile Sulusaray ilçeleri arasındaki kara yolunda binlerce kurbağa aynı anda karşıdan karşıya geçmeye çalıştı. İlginç doğa olayı nedeniyle çok sayıda kurbağa araçların altında kalarak telef oldu. Bölge sakinleri, bu durumun aşırı yağışların ardından su birikintilerinde yumurtadan çıkan yavru kurbağaların toplu halde yola ulaşmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Binlerce kurbağa yolu istila etti
KAYNAK: Haberler.com
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesi ile Sulusaray ilçesi arasındaki yaklaşık 3 kilometrelik kara yolunda sıra dışı bir doğa olayı yaşandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Çırdak Mahallesi ile Sulusaray ilçesi sınırındaki Kantar mevkisinde binlerce kurbağa aynı anda yoldan geçmeye çalıştı.

SÜRÜCÜLER GÖRDÜKLERİNE İNANAMADI

Bölgeden geçen sürücüler, asfaltın üzerini kaplayan binlerce kurbağayı görünce şaşkınlık yaşadı. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan kurbağaların önemli bir bölümü ise seyir halindeki araçların altında kalarak telef oldu.

"İLK KEZ BÖYLE BİR MANZARAYLA KARŞILAŞTIM"

Bölgede yaşayan İsa Sarı, ilk kez böyle bir olay gördüğünü belirterek, "Sulusaray ilçesi Kantar mevkisine giderken küçük boyutlu sürüler halinde kurbağaların geçişine rastladım. Neden olduğunu ben de bilemedim. Araçlar geçtikçe çoğu hayvan ezildi." dedi.

AŞIRI YAĞIŞLAR ETKİLİ OLMUŞ OLABİLİR

Sarı, bu yıl etkili olan aşırı yağışların ardından taşkın oluşan dere ve su birikintilerine kurbağaların yumurta bırakmış olabileceğini belirterek, "Yumurtadan çıkan yavru kurbağalar toplu halde yola ulaştı. Binlerce yavru kurbağa ile büyükleri birlikte karşıya geçmeye çalışıyordu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız