Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Manisalı minik matematik dahisinden büyük başarı

Manisalı minik matematik dahisinden büyük başarı

Manisalı 3. sınıf öğrencisi Zeynep Öztürk, matematik alanında kazandığı çeşitli başarılarla adından söz ettiriyor. Uluslararası arenada Sigma Math Olympics 2026'da dünya ikinciliği, Sigma Puzzle Olympics 2026'da ise dünya üçüncülüğü elde eden Zeynep’in hedefleri arasında milli takımda yer almak da bulunuyor.

Manisalı minik matematik dahisinden büyük başarı
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan ve Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları’nda 3. sınıf öğrencisi olarak eğitim gören Zeynep Öztürk, matematik yarışmalarında elde ettiği derecelerle büyük bir başarı hikâyesine imza attı. Türkiye Matematik Kupası (TMK) yarışmasında altın madalya, Ulusal Genç Matematik Olimpiyatları'nda (UGEMO), gümüş madalya kazanan Zeynep, Sigma Math Olympics 2026'da dünya ikinciliği ve Sigma Puzzle Olympics 2026'da da dünya üçüncülüğü elde ederek Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil etti. Küçük yaşlarda matematiksel düşünme ve problem çözme becerileri fark edilen Zeynep ilkokul 1. ve 2. sınıfta Türkiye Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen zekâ yarışmaları ile "Oyuncu Beyinler" yarışmalarında gösterdiği üstün performans sayesinde Türkiye finallerine yükselme başarısı gösterdi. 

MİLLİ TAKIMDA YER ALMAK İSTİYOR

Bu yıl ise matematik alanındaki çalışmalarını daha ileri seviyeye taşıyan genç yetenek, hayallerindeki başarılar arasında ortaokul ve lisede matematik olimpiyatlarında derece alarak millî takımda yer almak, ardından da alanında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu belirtti.

“MATEMATİK BECERİSİ ÇOK BELLİYDİ”

Zeynep'in matematikteki başarısının temelinde, küçük yaşlardan itibaren bu alana duyduğu ilgi ve matematik öğretmeni olan babasının rehberliği önemli rol oynadı. Matematik öğretmeni baba Rafet Öztürk, Zeynep’in analitik düşünme ve matematik becerisinin çok belirgin olduğunu söyleyerek "Ben matematik öğretmeni olarak yapabildiklerini ve düşünme yetisini görünce hem çok şaşkın hem de çok mutlu oluyordum. Girdiği her yarışmada finale kadar yükselmesi özgüvenini çok artırdı, bu da ona ekstra kolaylık sağladı. Analitik düşünme ve matematik becerisi çok belli oluyordu. Zaten küçüklüğünden beri çabuk kavrama yeteneği vardı. Özellikle problemlerde kendi çözüm yollarını üretebiliyordu. Bu süreçlerde İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz de bize destek oldu." dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız