Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı mezunlarını verdi. Mezuniyet töreni 2 dakikalık saygı duruşu ardından istiklal ile başladı.
İstiklal marşının ardından Okul Müdürü Saim Can mezun olan öğrenci ve velilere hitaben bir konuşma yaptı.
Can, "Geçmişimizde binlerce mezun verdik binlerce mezunumuzu gururla İş hayatına sektöre adapte ettik 2023-2024 eğitim öğretim yılında yine bu mezunlar ordusuna 114 pırıl pırıl gencimizi mezun ederek onları geleceğe onları hayata hazırlamanın onur ve gururunu sizlerle hep birlikte yaşıyoruz. 70 yılı aşkın uzun süredir bu sektörde ilgili alanlarda yüzlerce binlerce mezun verdik. İnşallah bu 114 öğrencimizde yine bizlerin onur'u ve gururu olacak. Çok sevgili öğrenciler sizlere elimizden geldiğince hayatta önemli ve gerekli olan bilgileri aktarmaya çalıştık. Neyi nasıl arayacağınızı ve bulacağınızın rehberliğini yapmaya çalıştık. Bundan sonra bizlerden öğrendikleriniz sizlere yol gösterecektir. Değerli gençler, ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘her şeyi gençlere bırakacağız o gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır gelecek umudunun ışıklı çiçekleri onlardır diyor ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek gösteriyor’ inanıyorum ki sizlerde bu umutları ve güveni asla ve asla boşa çıkarmayacaksınız.” dedi.
Konuşmasında velilere ve öğretmenlere seslenen Okul Müdürü Saim Can;
“Siz değerli velilerimiz! Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınıza verdiğiniz katkı değerlidir. Mezun olan öğrencilerin başarılı hale gelmelerine katkı sunan değerli anne ve babalara ayrı ayrı tüm öğretmenlerim adına şükranlarımı sunuyorum.
Değerli öğretmen arkadaşlarım meslektaşlarım bu önemli günün en önemli mimarları olarak 4 yıl boyunca öğrencilerimize topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyunca örnek alacakları birer rol model olacaksınız.”dedi.
Son olarak mezun olan öğrencilere hitaben konuşan Can,
“Sevgili mezunlarımız biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum.
Yolunuzu bulmak adına dikilecek dik duracak engelleri bir bir aşacak başarılı, mutlu, özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz. Sözlerime burada son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan başta ailenizi, ülkenizi, okulunuzu asla unutmamanızı istiyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı mutlu başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz açık olsun gençler.” Dedi.
Okul Müdürü Saim Can’ın konuşmasının ardından Tolga Can Karayel Dans akademisi öğrencileri törende dans şov yaptı. Yaptıkları dans gösterisi ile mezun olan öğrenci ve velilere keyifli dakikalar yaşattılar. Dans gösterisinin ardından okul birincisi olan öğrenci bir konuşma yaptı. Öğrencinin konuşmasının ardından sınıflar tek tek kürsüye kendi seçtiklerimüzik ve isme özel maniler ile davet edildi.
İlk olarak Özel eğitim sınıfı öğrencileri diplomalarını aldı. Ve özel eğitim öğrencileri törende efe oyunu oynayarak geceye renk kattı. Bu küçük gösterinin ardından sırasıyla; Bilişim, Muhasebe, Büro Yönetim, Pazarlama ve Radyo TV öğrencileri kendi seçtikleri müzikler ve maniler ile sahneye çıktılar. Sınıf öğretmenlerinin ellerinden hazırlanan diplomalarını alan öğrenciler. Son olarak hep beraber Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini dinlediler ve hep bir ağızdan Gençliğin Atasına Cevabını okudular. 114 öğrencinin aynı anda okuduğu Ataya cevabın ardından ‘Ne Mutlu Türküm’ diyerek keplerini havaya fırlattılar. Mezun olan öğenciler ve öğretmenleri daha sonrasında çalınan müzikler eşliğinde eğlendiler.CÜNEYT HASÇELİK