Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2395.7
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62264.85$

Her öğün tüketilen lezzet

02 February 2023, Thursday 10:49

Herkese merhabalar!

Bu hafta sizlere havalarında soğuması ile birlikte içimizi ısıtacak bir çorba tarifi sunacağım.

Kökeni sanskritce  iyi beslenme anlamı taşıyan çorba yaklaşık 10 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa'da alta ekmek koyulup üste su veya et suyu dökülerek yapılan çorbanın ilk haline rastlanmaktadır. İslamiyet öncesi orta Asya biz Türkler de ise tahıl ürünlerinden umaç adı verilen bir tür çorbaya rastlanmaktadır. Bu çorbanın ana maddesi yuvarlak şekilde kesilen eriştedir.

Ana öğün, ara öğün, diyette ve hastalıkta genelde her zaman çok tukettiğimiz bir yemek türüdür. Şifa deposu olarak birçok çeşidi vardır. Benim siz değerli okurlarım için bu hafta hazırladığım çorba çeşidi ise zerdeçallı patates çorbasıdır. Dilerseniz tarifimizin malzeme listesi ve hazırlama aşamalarına geçelim.

Zerdeçallı patates çorbası (4 kişilik)

Malzemeler:

1 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

2 adet orta boy patates

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 litre su ( dilerseniz yarısını ilikli kemik suyu kullanabilirsiniz.)

1 çay kaşığı zerdeçal

Tuz

Yapılışı:

Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alalım. Üzerine brunuaz doğramış olduğumuz soğan ve sarmısak ilave edip suyunu bırakana kadar kavuralım. Küp küp doğrayıp hazırladığımız patatesleri ilave edip kavuralım. Unu da ilave edip kokusu çıkıncaya kadar sebzeler ile birlikte kavuralım. En son suyunu koyalım ve kaynamaya bırakalım. Patateslerimiz yumuşayınca blender ile çekelim. Tuz ve zerdeçal ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Krema ile sıcak servis edelim.( Dilerseniz krema kullanmayabilirsiniz.) Afiyet olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.