Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2416.4
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62463.58$

Manisa Sempozyumu'yla tarihe ışık tutuldu

11 October 2022, Tuesday 10:03

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) geçtiğimiz günlerde çok önemli bir bilimsel toplantıya imza attı. Uluslararası çapta düzenlenen 'Geçmişten Günümüze Manisa' adlı sempozyumda onlarca bilim adamı bu kadim şehrin dününe ve bugününe ilişkin bildiriler sundu.

Basın olarak belki de günlük rutin tartışmalar ve olaylar nedeniyle bu önemli etkinliğe çok fazla vakit ve yer ayıramadık. Ancak yapılan kapsamlı araştırmalar sonrası ortaya konan değerli bilgi ve fikirler kayıtlara geçti. Manisa'nın geleceğe hazırlanmasında görev alacak herkes bunlardan istifade edebilecek.

Manisa öteden beri yaşanılası en kolay ve huzurlu kentlerden biri. Ancak geçmişte ihmal edilen ve ihmal edildikçe de büyüyen önemli sorunları var. Sempozyumda sunulan bildirilerin önemli bir bölümü tarihi gelişmeleri içerse de, yakın zamanda ortaya çıkan önemli ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlar ile bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini içeren bildiriler de var.

Şüphesiz dünyanın çeşitli üniversitelerinden gelen onlarca akademisyenin Manisa için ortaya koyduğu bu bilimsel çalışmaların tamamı değerli. Ancak özellikle güncel sorunları irdeleyen metinlerin, mevcut ve bundan sonraki yöneticiler tarafından dikkatlice incelenmesi ve bunlardan yararlanılması gerekiyor.

Manisa'yı tarih boyunca besleyen Gediz Havzası'nda yaşanan sorunlar bence bu konuların başında geliyor. Ardından da kentleşmeye ilişkin konular ile su ve çevre başlıkları.

Bu sempozyumun düzenlenmesinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve ekibinin çok büyük emekleri var. Üniversiteye hem bilimsel, hem de fiziksel açıdan büyük mesafe kat ettiren akademik ve idari kadro büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Manisa'nın tarihine ışık tutan ve 2.'si düzenlenen Uluslararası Geçmişten Günümüze Manisa Sempozyumu'nun geleneksel hale gelmesi büyük önem taşıyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.