Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10243.98
  • BTC
    62237.27$

Normal olan nedir?

14 March 2023, Tuesday 11:46

Haftalar öncesinde 11 ilimizde hissedilen deprem felaketinde 10 binlerce insan hayatını kaybetti, 100 binlerce insan ailesini kaybetti, milyonlarca insan geçmişini, anılarını kaybetti. 85 milyonun yüreği yanıyor. Depremin üzerinden haftalar geçti ve herkes bir normalleşmenin peşinde.. Peki nedir bu normal? Normal nedir? Fay hattına ev yapmak mıdır normal? Denetlenmeyen binalar mıdır normal olan? Çürük binalara imar hakkı vermek mi normal? Bir kişinin çıkıp ben hata yaptım istifa ediyorum dememesi normal midir? Bu dönemde çadır satmak normal midir? Hayır! Bu normal değil. Bundan sonra normal olan bir felaket olmadan önce önlemek için anlatan bilimi dinlemektir, tedbirler almaktır.

Bu zor dönemi de aşacağız ama unutmayacağız, yaşadıklarımızdan dersler çıkarıp tedbirler alacağız.. Deprem bölgesinde yaşadığımızın bilincinde olacağız. Vatanını seven bireyler olarak gerekeni en iyi şekilde yapacağız.  

Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır." Zaten vatanı sevmek, görevimizi en iyi şekilde yapmayı ifade eder. Görev bilinci içinde çalışan biri, vatanını en çok seven, görevini en iyi yapan kişi demektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.