Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2418.9
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62084.06$

Özgür Özel’in Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanacak esrarengiz isim kim? 

06 November 2023, Monday 13:08

Özgür Özel ve ardındaki gerçek

Bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Özgür Özel aslında ele alınması gereken bir siyaset dersi ortaya koydu.

Ders her zaman olumlu anlamda olur mu? Buna bakmak gerekir.

Şöyle bir bakalım mı?

Hiç seçim kazanmamış ancak parti içinde kendi hazırladıkları listelerde yer alan delegelerle seçim kazanan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenerek gelen başkan olan Özgür Özel.

Daha Önce CHP belediye başkanlığını kaybeden ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni seçimle kaybeden Bir Özgür Özel teşkilatlarda seçim kazanabildi mi? Yine hayır.

CHP’nin Manisa’da girdiği genel seçimde sıralamaya girince milletvekili seçilmek kolay ancak bu seçilmek hiçbir milletvekilinin kalibresini ortaya koymuyor. Çünkü tercihli bir seçim sistemi değil. Eğer 10 milletvekili sıralamaya girip 8. Sıradan seçilmiş olsaydı o zaman seçmen nezdinde karşılığı var diyebilirdik. Bunun Manisa’da ki en bariz örneği 90 lı yıllarda yapılan tercihli sistemde Tevfik Diker’dir.

Sonra Özgür Özel Manisa’da yerel anlamda teşkilatlarda hiçbir zaman karşılık bulamadan devamlı genel seçimde milletvekili olup durdu. Hal böyle iken parti içinde muhalefet eden başta Semih Balaban olmak üzere önüne gelen herkes Özgür Özel’i yenip durdu.

Ve sonuçta en son seçimde girdiği listelerde yine rakibi kazandı ve delege bile seçilemedi hem de Yunusemre İlçesi’nde.

Özgür Özel siyaset eleştirebilirsiniz ama insani anlamda baktığınızda nezaketi, kibarlığı beyefendiliği, arkadaşlığı, komşuluğu, arkadaşlığı, tanışıklığı söz konusu olduğunda herkesin söyleyeceği ortak görüş şöyle olur; “Çok düzgün adamdır”

Ama siyaseten girdiği her kulvarda siyaset yapar ve siyasi cümleleri kurar. Öyle ama siyaset yalnızca Özgür Özel’in davranış biçimi değil her siyasi partide rakip olma ihtimali olanlar için geçerlidir.

Siyaseten yarışanlar, adam satar, yarı yolda bırakırlar, adına ilmi siyaset deyip her türlü davranışı sergilerler,  dün dündür deyip sıyrılırlar, dün söylediğini bu gün değiştirirler, her an bir başka söylemi kabul ederler, işine geldiğinde başkanı, patronu, müdürü değiştiğinde gelen ağam giden paşam derler, dün kavga ettiğiyle bu gün sarmaş dolaş olabilirler. Yani dünya da buna Niccolò Machiavelli döngüsü derler. Kazanmak için her şey mübahtır denilen Machiavelli siyaseti demektir.

Yukarıda saydıklarımı bütün siyasetçilerde görmüşsünüzdür. Hatta okurken çevrenizde yakın tanıdığınız birisi varsa “Evet ya tam da bu adam” dersiniz okurken.

Bilgisayarda oynana oyunlar vardır bunlardan birisi de geçmiş yıllarda oynanan “FİFA 98” Özgür Özel bu bilgisayar oyunun iyi oynayan eski kuşaklardandır. Sonra bir gün bu oyunun başında iken siyaset teklifi gelir ve hayatı değişir.

İşte bu gün geldiği nokta Manisa Eczacılar Odası başkanlığında attığı adımın sonrasında geldiği CHP Genel Başkanlığı’dır. Hayırlı olsun. Manisa’da tanıdığımız bir siyasetçinin bu tür görevlerde olması demek bir gazeteci olarak bize ekmek kazandıracak demektir. Öyle ya bizimde ekmek kapımız siyasetçinin yaptığı ve ortaya koyduğu siyasettir.

Genel başkanlık koltuğuna uzanan yolda Özgür Özel Manisa’da son il başkanlığı seçiminde Ferdi Zeyrek’in kazanmasıyla birlikte ivme kazandı mı elbette ki hayır bu bir virajdı ve Özel bu virajı çoktan geçmişti. Manisa’da kırdığı döktüğü parçaladığı hiç kimseyi kazanmak zorunda değildi zaten kazanmak istemedi de. Öyle olsa il başkanlığı seçiminden önce Hasan Ören, Semih Balaban gibi partinin Manisa ağır toplarını ikna eder sulh eder ve genel başkanlığa öyle giderdi. Ama ihtiyacı yok tu ve hiç olmadı. Çünkü onlarla savaş en başından beri vardır. Belki de her zaman haklıydı çünkü parti içinde ki bu muhalif gurupta Özgür Özel’le hiç barışmak istemedi.

Yani Özgür Özel’i haklı çıkardılar.

Özgür Özel’in bir avantajı şu: Manisa’da AK Parti darmadağınık, paramparça, en son seçimde 100 bin oy kaybetmiş bir AK Parti var. Son seçimlere baktığınızda seçmen sayısı artmış ancak AK Parti mum gibi erimişti. Özgür Özel’in bu yerel seçimde elini en güçlü tutan çok büyük avantaj AK Parti’nin kaybettiği oylar.

Peki AK Parti’nin kaybettiği oylar nereye gitmişti? Tabi ki MHP. Ancak yerel seçimde MHP’ye giden bu oylar MHP’nin kazanmasına zerre kadar faydalı olmayacak. Her Geçen gün eriyen AK Parti, yerel seçimde ittifak yapsalar bile Cengiz Ergün’ün büyük şehir belediye başkanı seçemeyecek kadar vahim durumda. Sosyolojik olarak tespit ortada ancak çaresinin sosyolojik araştırması ve sonucu henüz bilinmiyor.

Genel seçimlerin ilk turundan sonra sahaya inmeyen Cengiz Ergün’e AK Partililer neden destek verir mesela. Yahut AK Partililerle her belediye meclis toplantısında kavga eden Cengiz Ergün ile seçimde ittifak yapacak olsalar bile soğuk bir rüzgarın eşiğinde oturacak olan AK Partililer önce teşkilat anlamında destek veremeyecek kadar açık sözlüler.

Manisa’nın bozköy mahallesinin yarısının sahibi olan Cengiz Ergün’e her fırsatta Manisa’da oturmuyor diyen AK Partiler varken Ergün CHP ile gireceği bu seçimde nasıl başarı sağlayacak?

Üç dönem belediye başkanlığı yapmış, yıpranmış, yıpratılmış, özellikle AK Partililer daha çok hedefinde olan Cengiz Ergün ile Genel Başkanı Özgür Özel olan CHP yarışırsa ne olacak?

Söyleyin bakalım CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile MHP’li Cengiz Ergün belediye başkanlığında karşı karşıya geldiklerinde ne olacak? Özgür Özel Cengiz Ergün’e karşı seçim kaybetti mi evet. Ancak bu kez öyle bir aday koymalı ki Özgür Özel’in CHP’li belediye başkan adayı kazanmalı öyle değil mi?

Peki kim olacak bu cengaver?

Manisa’da böyle bir isim var mı?

Cengiz Ergün’e karşı rakip kim olmalı? Aklınıza gelen birisi var mı?

Evet böyle birisi var. Hem de öyle böyle bir isim değil. Haftaya bu ismi yazacağım ve herkes küçük dilini yutacak.  Ya biz bu ismi şimdiye kadar nasıl düşünemedik diyecek olan bir Manisa siyaseti. Bu isim şimdiye kadar herkesin bildiği ancak hiç akıllarının ucundan bile geçmeyen bir isim.

Bu ismi Yalnızca Özgür Özel biliyor birrrrrrrrrrrrrrrrrr ikincisi bu vatandaşın kendisi üçüncü olarak bu CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayını yalnızca ben biliyorum.

Cengiz Ergün’e karşı Manisa’da seçim kazanabilecek CHP’nin adayı tek ismi kasım ayının sonuna doğru açıklayacağım. Hadi hayırlı tıraşlar.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.