Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62176.48$

Sağlık ve güzellik kazanımlarımızı nasıl baltalıyoruz?

22 September 2023, Friday 14:28

Her birey dış görünüşün dışa vurumumuz olduğuna inanır ve fiziksel görünümüne özen gösterir. Fiziksel dış görünümümüzü geliştirmek için ise fiziksel aktiviteler yapar ve buna uygun beslenme programlarına uyum sağlamaya çalışırız. Vücut geliştirme sporu adı verilen ve dış görünüşümüzü değiştirme çabaları içinde yaptığımız fiziksel aktiviteler sırasında sağlıklı besleniriz.

 

Peki tüm bunları yaparken SİGARA içiyorsak, bütün bu sağlık ve güzellik kazanımlarımızı nasıl baltalıyoruz? O halde biraz konunun bu kısmına değinelim. 

 

Sigara ve tütün ürünleri içmek sağlığa zararlıdır ama neden? 

 

Vücudumuzda dolaşan kan damarları organlara ve vücudun her bir milimetrekaresine dakikada en az 60-80 kez besin ve oksijen taşırlar. İçilen tütün dumanı ile kirlenmiş olan kan, bu kirliliği yine dakikada 60-80 kez vücudumuzun her köşesine sigara içilen yıllar boyunca ulaştırmaya devam eder. Böylece her organ ve her hücre tütün dumanında yer alan binlerce zehirli madde tarafından tıpkı bir kül tablası gibi kirletilir.  Sigara dumanında 4500-5000 civarında kimyasal madde vardır, kanserojen olduğu bilinen en az 40 madde içerir. 

 

1 paket sigaranın radyasyon içeriği günlük 2 adet akciğer grafisi çektirmek ile eş röntgen ışınına eştir. Tütün kendi etkisi ile ani kalp atış hızı artışına ve yüksek tansiyona sebep olmaktır. Aktif sigara dumanı kadar pasif sigara dumanı da asbest, radon ve besin zehirlenmesi ile aynı değerde kategorilendirilmektedir.

 

Gelin bu konuyu biraz düşünelim..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.