Manisa
29 April, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2439.8
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62878.32$

​​​​​​​Su ucuzlayınca sorunlar bitecek mi?

16 April 2024, Tuesday 12:04

 

Manisa’nın yeni yerel yönetim kadrosu göreve başladı. Büyükşehir ile birlikte 17 ilçenin 14’ünü kazanan CHP’li başkanlar, belediye meclislerini topladı ve icraat için kolları sıvadı.

2028 genel seçimlerine kadarki 4 yıllık süreç hem AK Parti iktidarı hem de yereldeki CHP iktidarı için çok önemli bir zaman dilimi. AK Parti hükümet icraatlarıyla CHP de belediye icraatları ile halkı ikna etmeye çalışacak ve 2028’de hem Cumhurbaşkanlığını hem de Meclis çoğunluğunu kazanmaya çalışacak.

Manisa belediyecilik hizmetleri konusunda ne yazık ki yıllardır ihmal edilen, muadili olan şehirler arasında ‘yerel hizmet’te geri kalan bir kent. Bugün Eskişehir başta olmak üzere Balıkesir, Denizli, Aydın gibi yakın ve benzer özellikteki kentleri gidip gördüğünüzde Manisa’nın geri kalmışlığını daha iyi anlarsınız.

Öncelikle imar sorununu aşamamış ve sağlıklı şehirleşme gelişimini tamamlayamamış olan Manisa; beraberinde trafik, otopark, yeşil alan, toplu ulaşım gibi konularda ciddi sorunlar yaşıyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in saydığım tüm konularda projeleri var. Bir mimar olması, bu sorunları çok iyi fark etmesi ve doğru projeler üretmesi için de büyük avantaj.

Zeyrek’in sanki en önemli projesi ‘suya indirim’ vaadiymiş gibi bir algı var. Manisa’nın suyu pahalı kullandığı bir gerçek ve bunun makul bir düzeye indirilmesi tabii ki çok önemli. Ama bu proje, az önce genel hatlarıyla işaret ettiğim konulara göre çok daha kolay ve uygulanabilir.

Bu nedenle bir belediye meclisi kararıyla gerçekleştirilebilecek suya indirim vaadin bir an önce hayata geçmesi, ardından ise zor, uzun vadeli ve şehrin geleceği için çok önemli diğer konulara geçilmesi gerekiyor.

On yıllardır mahallelerine imar bekleyen on binlerce vatandaş var. Her gün Manisa şehir merkezinde kaldırımlarda yürümekte zorlanan, aracına park yeri bulamayan, sağlıklı toplu ulaşım kullanamayan yüz binlerce vatandaş bulunuyor. Çocuk oyun alanlarına hasret çocuklar, sosyal aktiviteler bekleyen gençler, huzur içinde vakit geçirmek isteyen emekliler var…

Ferdi Zeyrek’in ve CHP’li tüm belediye başkanlarının önümüzdeki 4 yılda ortaya koyacakları performans, vatandaşın “CHP ülkeyi yönetebilir mi?” sorusuna vereceği cevabın da belirleyicisi olacak…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.