Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2395.8
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61658.62$

AĞIR HASARLI RUHLAR ŞİFALANACAK MI?

18 March 2023, Saturday 10:01

Ağır hasarlı ruhlarımız şifa bulmadan enkaz altında kaldı yetmedi sanki onca yaşanan; insanlığın gözyaşı gibi gök çatlarcasına çağladı sel götürdü her yeri.

Belki çağlayan gök insanlığa değil kendi için bu kadar gürledi. Doğanın, iklimin, ekolojik düzenin bu kadar bozulmasınaydı bunca tepkisi.

Oturup biraz düşünelim nelere göz yumduk! Hava kirliliğine, denizlerin kirletilmesine, çöplerin her yeri bertaraf etmesine, plastik kullanımına. Ağzımızda hep yanlışı dile getirirken. Her şeye muhalefet oldukça o çok eleştirdiğimiz siyasiler gibi. İş icraata gelince nereye dağılacağımızı şaşırdık.

Kimse kusura bakmasın. Herkes o hayat selesini önüne koyacak. Önce kendinden başlayacak. Sonra eşinden, sonra çocuğundan, sonra anne babasından, sonra sosyal çevresinden. Kime nasıl faydam oluru iyice belleklerimize kazıyacağız. İcraata geçmemiz gerektiğinde kaçıp dağılmadan yol haritası çizmemiz lazım. Artık herkesin karşı kapıları gözlemektense kendi kapısının önünü süpürme vakti geldi de geçiyor.

Bunların yanında ‘bir benle olmaz ki’ düşüncesinden çıkalım ki bakalım elini taşın altına koymak isteyen kaç kişi daha var görelim etrafımızda.

Kötü günler geçiriyoruz ancak el ele verince çok güzel olacağına eminim.

Sağlıcakla kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.