Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.19
  • EURO
    34.64
  • ALTIN
    2393.4
  • BIST
    10210.7
  • BTC
    61049.06$

AHİRET İNANCI

09 May 2023, Tuesday 16:46

Ahiret, öldükten sonra gidilecek yere verilen isimdir. İslam dininde önemli bir yeri olan ahiret,  Kur’an-ı Kerim’de de sıkça geçmektedir.

Ahiret inancı aynı zamanda imanın 6 şartından biridir. Öldükten sonra yaşamın varlığına inanmak ahiret inancıdır. Öldükten sonrasına inanmamak kişiyi dinden çıkarır. Kur’an- Kerim’de 110 defa geçen ve kıyamet günü ile başlayan ahiret ebediyyen var olacaktır. Birkaç ayet ile örnekleyelim

 “…Allâh’a ve âhiret gününe îmân edip sâlih amel işleyen kimselerin Rab’leri katında büyük ecirleri vardır. Onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmazlar.” (el-Bakara, 62)

“…Eğer herhangi bir şeyde ihtilâfa düşerseniz, Allâh’a ve âhiret gününe gerçekten îmân ediyorsanız onu Allâh’a ve Resûl’üne götürün!” (en-Nisâ, 59)

 İnsanlardan öylesi vardır ki: “Allah’a ve Ahiret Günü'ne iman ettik.” derler. (Hakikatte) iman etmiş değillerdir. (2/Bakara 8)

 “Kâfirlere gelince, onlara dünyada da ahirette de çetin bir azapla azap edeceğim. Onların yardımcıları da olmayacak.” (3/Âl-i İmran 56)

Resul-ü Ekrem ahiret ile alakalı olarak  “Kıyamet gününde insanoğlu şu beş şeyden hesaba çekilmedikçe Rabbinin huzurundan bir yere kımıldayamaz: Ömrünü nerede ve nasıl geçirdiğinden, gençliğini nerede yıprattığından, malını nereden kazanıp nerede harcadığından, bildiği ile amel edip etmediğinden.” (Tirmizî, Sıfatü’l-kıyâme, 1) buyurmuştur.

Biz Müslümanlar ahiret hayatı için çalışmalı ibadetlerimizi eksiksiz yerine getirmeli ve Allah'ın emirlerine uyup yasaklarından kaçınmalıyız. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.