Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2397.0
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61500.104$

Akaryakıtta dalgalanma ne kadar sürecek ?

06 October 2022, Thursday 13:43


Yükselen enflasyon karşısında alım gücünü artırmaya yönelik çok sayıda adımların atıldığı Türkiye’de akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma da devam ediyor. 
Maaşlarda yapılan iyileştirmeler, destek paketleri son olarak tarım kredi marketlerinin devreye girmesi her ne kadar yaraya pansuman olsa da yeterli görünmüyor.
Özellikle bu dönemde akaryakıtın yükselmesi ticaret zincirini olumsuz etkiledi. Ticareti yapan kişinin en önemli girdi maliyeti akaryakıt oldu. Tabi ki tarım sektöründe de durum aynı. Bu durumdan en çok çiftçi etkileniyor. Daha önceki köşe yazılarımda akaryakıtın fiyatlarının indirilmesi ile alım gücünün daha da artacağı ve enflasyonda da düşmelerin olacağını söylemiştim. 
Durum öyle karışık ki bugün aldığın akaryakıtı aynı fiyattan birkaç gün sonra alamıyorsun.
Bu da piyasadaki yükselişe işaret ediyor.Çünkü dalgalanma sürdükçe güven ortamı oluşmuyor.
Bu şekilde de ürün fiyatları da inmiyor.Aslında hepsi birbiriyle orantılı ve bağlı.
Her ne kadar brent petrol fiyatlarındaki hafif dalgalanma olsa da  bu bizi etkiliyor.Buna karşılık alım gücüne yönelik atılan adımlar bu alanda da atılmalı.Birkaç seçenek değerlendirilmeli. Verginin indirilmesi ve ya alınmaması zaman zaman gündeme geliyor.Fakat farklı adımlar da atılabilir. Bu dalgalanma sürdükçe alım gücü yükselmez.
Bu süreç ne kadar devam edecek kafalarda hep soru işareti…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.