Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2402.6
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62520.24$

ALKOL ŞİŞMANLATIR

18 February 2022, Friday 09:56

Vücudumuzun her hücresi için toksik ve zararlı olabilen alkol bilindiği gibi sağlığın en büyük düşmanlarındandır. Alkol hemen hemen her organımıza hasar oluşturabilir. Verebileceği hasarların yanı sıra alkol günlük  aldığımız enerjiye artı enerji katmaktadır. Yani alkolün de kalori karşılığı bulunmakta olup ,1  gr. alkol  7 kalori içermektedir.30ml. kadar bir distile içki (bir ölçü votka, viski, rakı ) ortalama olarak 15 ml. alkol içerdiğinden yaklaşık 100 kalori etmektedir. Bazı alkollü içecekler ise  ek olarak içerdikleri karbonhidrat nedeniyle kilo almaya sebep olmaktadır.

Aldığınız alkollü içeceklerin tümü yüksek kalori içermesi nedeniyle kilo kontrolünüzü zorlaştırmaktadır. Her gün bir bardak alkol tüketmeniz bile size  5 haftada 500 gr. yani yarım kilo yağlanmanıza neden olacaktır. Bunun yanı sıra alkol hücreye zehir olan etil alkol ve bol kaloriden başka  hiç bir besin değeri taşımamaktadır. Aynı zamanda besinlerden alacağınız  bazı  vitamin ve minerallerin yararlanmanızı da  azaltmaktadır. Yani alkol tüketerek aslında sadece toksik kalorileri vücudunuza boş yere yüklemiş oluyorsunuz.(Siz her gün bir kadeh şarap şifadır safsatalarına itibar etmeyin)

Bütün bunların yanı sıra alkol ertesi gün vücutta fazla miktarda su tutulmasına, şişkinliğe(ödem) neden olmaktadır. Alkol tüketen bir kişinin normalde alması gerekenden daha fazla su alması gerekmektedir.

Araştırmalara göre alkol alımından sonra kişiler kontrolü kaybederek  daha yüksek kalorili besinlere  yönelmektedir. Kişiler daha yağlı besinleri tercih ederek normalden 300-400 kalori daha fazla almaktadır. Kilolarınızdan şikayetçi iseniz ve başarılı bir kilo kontrolü sağlamak istiyorsanız alkol tüketiminizi bir kez daha gözden geçiriniz…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.