Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2421.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62130.41$

Amacımız ne ?

18 February 2023, Saturday 21:16

Bugün hayatımızı değiştiren,  benliğimizi sorgulatan , işini iyi yap cümlesini vurgulatan o felaketin 13'üncü günü.  İlk günden itibaren çok şey oldu. Çok can kaybettik , çok can kurtardık. 13'üncü gün umudun hala var olduğunu gördük.  Bir vatandaş 296'ncı saatte kurtarıldı. Bazı şeyleri kavramaya başladığımız günden itibaren küçücük yaşlarda  deprem ülkesi olduğumuz bastıra bastıra söyleniyordu. Doğal afetler var evet fakat insanların gözlerinin doymamazlığı, açlığı; olayları afet boyutuna da getirmiyor mu ? Paragöz müteahhitler işini iyi yapmayan denetleyiciler yüzünden de bu hale gelmedik mi ? Sorular bitmiyor ...
İlk gün ve sonrası  kenetlenen milletim biz iyiyiz dedirtti fakat felaketin 5'inci gününden itibaren  sosyal medyada bu kadar da olmaz dedirten şeyler olmaya   başladı. Yüzüne baksak insan sanacağımız kişiler depremzedelerin yaşadığı durumla dalga geçti. İçimiz kan ağlarken yazıp yazıp sildiğimiz duygulara kapıldık. Sosyal medya fenomeni Taha Duymaz da  enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.  Taha'nın  yaşayış şekliyle,  maddi durumuyla çok dalga geçilip  zorbalık yapıldı. Ölümünden sonra dalga geçen  herkes üzgünüm, özür dilerim  gibi süslü cümlelerle vicdanlarını rahatlatmaya çalıştı. Vicdanım rahattı . Daha sonra   Yağmalanan dükkanlar oldu. Hiçbiri unutulmayacak. Bir yandan da  yardımı AFAD'A YAPIN AHBAP'A YAPMAYIN şeklinde polemik oluşturmaya çalıştılar .  Amaç yardım yapmak , destek olmak bir vatandaşa dokunmak değil mi ? İnsanlar o bölgede acılarıyla cebelleşiyor bazı kendini bilmezler de yapılacak yardımın nereye gitmesi gerektiğini yönlendiriyor. Bırakın normal bir vatandaşın da hakkına girmeyin . İsteyen AHBAP'a versin isteyen AFAD'a veya başka bir STK'ya. Vicdan duygusuna sahip herkes gereken yardımı gereken yere ulaştıracaktır. Amacımız insanlık... Kaos oluşturmak değil. İyi insanlarla , güçlü birlikteliğimiz İle tekrar yeşereceğiz. 

Gördük ki insanlar iyi ve kötü diye ayrıldı. Çeşitli ülkelerdeki kişiler  acımızı basit görürken bazıları da samimiyetle acımızı paylaştı.  Fransız karikatürist ülkemdeki deprem felaketiyle dalga geçti ama Fransız onlarca ekip deprem bölgesindeydi.  Bir Alman depremi büyütüyorsunuz demiş ama Alman arama kurtarma Korkma Zeynep hanım diye seslenip depremzedeye moral olmaya çalıştı. Birbirimize rest çektiğimiz Yunanistan devlet kanalında ben seni sevdiğimi dünyaya bildirdim fonu ile Türkiye'yi gösterdi. Fransız karikatüristin depremle  dalga geçtiği karikatürüne Yunanistan'ın önde gelen gazetesi Kathimerini , "Hepimiz Türk'üz" diye yanıt verdi. Azerbaycan zaten biziz . Çorabını , çeketini çıkarıp gönderen kardeşlerimiz oldu. Azerbaycanlı Server abim varını yoğunu yardımla gönderdi.  Lütfen umudumuzu , vicdanımızı kaybetmeyelim.İstediğiniz STK'ya yardımınızı yapın o bu şu şeklindeki ötekileştirmelerden uzaklaşın. Bizi biz yapan vicdanımız. İşimizde , insanlığımızda iyi olacağımız günler hep olsun.

Kalan canlara sağlık ve  sabır diler aramızdan ayrılmışlara rahmet dilerim. Başımız sağ olsun... 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.