Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2402.1
  • BIST
    10259.5
  • BTC
    60992.57$

Aynı yalanla yıllardır halı satıyorlar!

23 March 2022, Wednesday 09:41

         Reklam ve pazarlama sektörünün hızla büyüdüğü günümüzde, ürünlerin satışları için uygulanan birbirinden ilginç yöntemler tüketicinin ikna edilmesi için önem arz ediyor. Ancak işin içine çoğu kez abartı, çarpıtma hatta açıkça yalan karışıyor! Manisa'da da şubesi bulunan bir halı firması, yıllardır Türkiye'nin dört bir yanında 'depomuzu su bastı, ıslanan halıları zararına satıyoruz' diyerek halı satıyor.

         Reklam sektöründeki denetimsizlik ve sektöre yön verebilecek kapsamlı bir mevzuatın olmaması, tüketicinin çoğu kez iyi niyetinin suistimal edilmesine ve aldatılmasına neden oluyor. Özellikle 'kampanya' adı altında gerçekle hiç ilgisi olmayan bilgiler, vatandaşın arz edilen ürünü daha fazla alması için kullanılıyor. Çoğu kez 'zararına' ifadesini kullanan üretici veya pazarlamacılar, ürün kalitesini de gerçeğin üzerinde göstererek tüketiciyi yanıltıyor.

         Türkiye'nin dört bir yanında halı satan bir mağaza zinciri, her yerde ve her yıl uyguladığı bir taktikle ürünlerini pazarlamaya çalışıyor. Mağaza önlerine astığı dev afişlerde "Depomuzda ıslanan tüm halıları zararına satıyoruz" iddiasında bulunan firma, bu iddiayı etkili bir ses tonuyla anonslamayı da ihmal etmiyor. Hikaye kısaca şöyle: Halıların üretildiği fabrikanın Gaziantep'te bulunan deposunu su basmıştır. Bütün halılar su altında kalmış ve ıslanmıştır. Fabrika halıları normal fiyata değil, zararına elden çıkarmak zorunda kalmıştır. Halılar aslında orijinaldir ve vatandaş bu fırsatı kaçırmamalıdır!

         İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm büyükşehirlerin kalabalık noktalarında sık sık sergilenen bu reklam senaryosu, Manisa'da da yıllardır başarıyla uygulanıyor. Birçok vatandaş senaryoya kanıp, sözde zararına satılan bu halıları alıyor! Ortada denetim eksikliği ve mevzuat boşluğu olduğundan, bu kandırmaca sürüp gidiyor...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.