Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2421.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62130.41$

BAHARI HİSSEDİN

14 April 2022, Thursday 13:51

Kışa hoşça kal diyen, insanların içini ısıtan, yüzümüzü gülümseten mevsim; bahar… Eminim ki çoğumuzun en sevdiği mevsim ilkbahardır.

Baharla birlikte tüm güzelliklerin geleceğine inananlardanım. Bu mevsim doğayı bile uyandırırken elbette içimizden birilerine de güzellik getirecektir. Kışın soğuğunda zorluk çeken onca insan bu mevsimle ferahlayacak. Badem ağaçları, kiraz ağaçları çiçek açacak, kuzular yemyeşil alanlarda otlayacak ve o güzel çocuklar güneşin tadını çıkaracak... Bu mevsimde herkesin bir özeli olur. Benim en özelim Uçurtma… Gökyüzünde ahenkle dans eden onlarca farklı  uçurtma. İçimi güzelleştirir farklı bir enerji verir. Bahar onarım mevsimidir. Kalplerini kırdığımız insanların kalplerini düzeltmek, özlediklerimizi ziyaret etmek, göremediklerimizi görmek için bir başka bakıştır bahar. Sevginin sıcaklığı , muhabbetin samimiyeti hissedilir bu mevsimde.

Ömrün ilkbaharı gençlik, ruhun ilkbaharı çılgınlık, kalbin ilkbaharı sevgi, merhamet, toplumların ilkbaharı ise kardeşlik, barıştır…

Baharda her insan yenilenmelidir en çokta düşüncelerinde hayata bakış açısında… Arınmalıdır ne varsa ona zarar veren her şeyden. Bahar yok oluşların mevsimidir.Ne sıcak ne soğuktur.  Dünya üzerinde baharı en özel yaşayan topraklara sahibiz. Bizler bu güzelliklere sahip coğrafyanın tadına ne zaman varacağız diye düşünüyorum…Görmediğimiz, göremediğimiz güzellikleri görelim istiyorum.

Baharın tüm renkleri , kokuları, neşesi, sıcaklığı sizinle olsun…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.