Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2390.3
  • BIST
    10204.91
  • BTC
    61144.08$

Bedir Zaferi

17 June 2023, Saturday 22:55

İslam dini kuruluşundan beri pek çok  savaş görmüş ve çeşitli zorluklarla karşılaşmıştır. Yeni kurulduğu dönemlerden itibaren meydana gelen savaşlardan bir tanesi olan Bedir Savaşı’ndan söz etmek istiyorum . 

 

Bedir Savaşı Peygamber Efendimizin, Mekkeli mürşiklerle olan mücadelesinde büyük bir rol oynamaktadır. Peygamber Efendimiz burada strateji ve taktik kabiliyetiyle askeri dehasını ortaya koymuştur. 

Mekkeli Müslümanlar ve Kureyşli mürşikler arasında yapılan Bedir Savaşı 13 Mart 624 tarihinde meydana gelmiştir. İslam’ın ilk savaşı ve ilk zaferidir. 

Bu zaferle birlikte peygamber efendimize güven artmıştır. Bu Uhud savaşına yol açmış  ve Şam ticaret yolu müslümanların eline geçmiştir.

 

Bedir Savaşı ndan sonra ele geçirilen esirlerin durumunun ne olacağı konuşulmuştur bu konuşma sonrasında esirlerin okuma yazma bilmeyen Müslümanlara okuma yazma öğretmesi karşılığında serbest kalması uygun görülmüştür. 

 

Bedir Savaşı Müslümanlar ve müşrikler arasında yapılan ilk savaş olması sebebiyle büyük önem taşır. Bu zaferle birlikte Müslümanlar artık daha tanınır ve daha güçlü bilinir hale gelmiştir. Öncesinde küçümsenen Müslümanlar artık söz sahibi olmuştur. Dolayısıyla bu zafer Müslümanlar adına çok önemlidir .

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.