Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62673.57$

Bi de böyle düşün

15 November 2022, Tuesday 12:03

"Yumurta dıştan kırılırsa yaşam son bulur, içerden kırılırsa yaşam başlar; zira önemli dönüşümler hep içten başlar." İbn-i Rüşd

İnsan en iyi versiyonuna ulaşmak için çizdiği rotada önce kendini tanıması ve bilmesi göz ardı edilemeyecek bir gerekliliktir. Kendimizi tanır ve bizi biz yapan değerlerin farkında olursak, yaşamı kolaylaştırmak adına birçok püf noktamız olur. Belirlediğimiz bu kendini bulma yolculuğumuzda doğru ilerlediğimiz sürece bizi eşi benzeri olmayan bir noktaya getirecektir.

Hayatta kontrol edebildiğimiz şeyler olduğu gibi bazı şeylerin de kontrolümüzün dışında gerçekleştiğini kabul ederek bir denge oluşturmak durumundayız. Direnç göstermek durumları ve koşulları değiştirmez hatta enerji ve zaman israfıdır. Hayat özgün bir akışa sahiptir bunu doğaya baktığınızda çok net görebilirsiniz. Yaprak düşmek için telaş yapmaz, su akmak için acele etmez. Her şey birbiriyle uyum içinde akar gider. Akışa teslim olun, ait olduğunuz yere çaba harcamadan ulaştığınızı göreceksiniz.

Ben, benim diyebilin. Olmanız gereken bir hali kovalamak yerine yalnızca olduğunuz halin tadını çıkarın. İyisiyle kötüsüyle kendinizi kabul ederek kendinizi koşulsuz sevin. İnsan mükemmel olmak için yaratılmamıştır. İnsan var olmak için yaratılmıştır. 

Hata yapmak sizi kötü bir insan yapmaz, sizi insan yapar. Hatasız bir hayat kopya çekilerek elde edilen başarı belgesi gibidir. Hata yapmakta cesur, ama aynı hataları yapmayacak kadar da çalışkan olun. Başarılı insan olabilmek için hatalar da yapmalıyız, bu hatalardan ders alarak çok daha güçlü basamakları tırmanmalıyız.

Hayatınıza düşüncelerimizin ve inançlarımızın ve ağzımızdan çıkan cümlelerin yön verdiğini bilseydiniz neleri gözden geçirirdiniz? Şu anki deneyimlerimizi geçmişte seçmiş olduğumuz düşünce kalıpları ve davranış biçimleri, gelecekteki deneyimlerimizi de şu ankiler belirler. Manyetik alanını senin belirlediğin bir mıknatısla yaşadığını düşün. Nasıl insanları çekerdin hayatına, yaşamak istediğin duygu durumlarının seni nasıl etkilemesini isterdin? Aynadan duymak istediğini önce kendine sen söylemelisin. İyimser bir tutum, hayalini kuramayacağın şeylerin hayatından geçmesini mümkün kılabilir.

Duygu ve düşüncelerinizin size ne hissettirdiğini deşifre etmeniz çok güvenilir bir fırsattır. Günün belli bölümlerinde bunu yapmaya çalışın. Zihninizi sadeleştirin, nefes alın, etrafınızı dinleyin, sadece o anda var olmayı deneyimleyin. Bu size kişiler ve olaylar ile ilgili geniş bir perspektif kazandıracaktır.

Hayat ondan ne istiyorsanız size onu vermekten başka bir şey yapmıyor. Nasılsa bir şeye inanacağız bu neden iyi tarafı olmasın? Bir de böyle denesek ya? "Bi de böyle düşün?"

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.