Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2402.6
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61708.93$

BİRLİĞİMİZ GÜCÜMÜZDÜR

15 February 2023, Wednesday 11:07

         6 şubat 2023 tarihinde Dünya’nın son yüzyılda karşılaştığı en büyük yıkımla sonuçlanan depremi yaşadı Ülkemiz. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Osmaniye kentlerimizde on binlerce canımızı yitirdik. Geride bıraktığımız 10. Günde dahi enkaz altından umut eksik olmadı. Milyonlarca insanı etkileyen afette Milletçe tek yürek, bin umutla ruhumuz depremin yok ettiği kentlerdeydi. Tarif edilemeyecek acılarla bizler yeni bir güne uyanırken enkaz altında gün ve saat kavramının belirsizliğiyle umutlarını kaybetmeyen insanlar yardım bekledi. Dondurucu soğuğa, aç ve susuzlukla mücadele eden insanlarımız için On binlerce görevli ve gönüllü adeta zamanla yarışarak cansiperane mücadeleye devam ediyor. Afetin yaşandığı ilk zamandan beri ülkemizin her bir köşesinden afet bölgelerine yardıma koşan madenciler ve gönüllülerin durmaksızın can aramaları, birlik ve beraberliğin günümüzde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Millet söz konusu olduğunda her türlü tehlikeye karşı ortak hareket ederek güç birliği oluşturdular. Birlik ve beraberlikle; zorluklara daha güçlü direniyor, her daim dayanışma halinde oluyorlar. 75 Ülkeden 6636 yabancı ekip de depremin yıktığı kentlerimizde arama kurtarma çalışmalarında destek oldular. Birlik, beraberlik, fedakarlık, destek ve yardımlaşmaya şahidiz.

         Depremin ilk gününden beri Manisa halkı deprem yardım seferberliğine devam ediyor.  Manisa Valiliği Koordinasyonu ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Atatürk Spor salonuna günlerdir akın eden duyarlı Manisa halkının özverili çalışmalarıyla bugüne kadar kentimizden deprem bölgelerine 284 yardım tırı, 110 yardım kamyonu alkışlarla uğurlandı.

          Yaraları birlikte saracağız; fakat unutmayalım ki kanayan yerimiz sadece deprem ve onun doğurduğu tahribat kaynaklı değil; esasında iş ahlakımız yaralı, insanlığımız sakat, inanç ve değerlerimiz ağır hasarlı. Deprem sonrasında bu yaraları da sarmak; yıkılan binalarla birlikte bunları da ayağa kaldırmak durumundayız. Binalardan önce bunları deprem ve sarsıntılara karşı dayanaklı ve dirençli hale getirmeliyiz. Mayamızın, inancımızın, tarihi tecrübe ve birikimimizin sağlamlığından yana şüphem yok; mesele bunları sahiplenmek ve hayata yansıtmakla ilişkili. Kişiliğimiz, kimliğimiz, inanç ve değerlerimiz ne kadar sağlamsa yapacaklarımız binalar da o kadar sağlam ve güvenli olacaktır.

          Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli Türkiye’yi sarsan depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı dileyerek depremde yaralanan vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. TÜRKİYE olarak acımız çok büyük, yaralarımız çok derin ama umutlarımız da bir o kadar büyük ve derin!..

BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE'M..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.