Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63076.430$

Bu israf, bu gürültü, bu kirlilik neden?

24 March 2024, Sunday 14:07

 

Gelecek hafta sonu yapılacak yerel seçimler öncesi son düzlüğe girildi. Siyasi partiler ve belediye başkan adayları seçimi kazanmak için kesenin ağzını açmış durumda. Küçük bir ilçedeki seçim yarışının maliyeti bile milyonlarca lirayı buluyor…

Diğer yandan Ramazan ayını idrak ediyoruz. Rahmet ve bereket ayı. Paylaşmanın, iyiliğin, empati kurabilmenin ayı. Tok açın halini, zengin fakirinin durumunu anlamaya çalışıyor…

Seçim çalışmalarında her bir aday için harcanan milyonlar; israf, seçim anonslarıyla yapılan gürültüler ve adım başı her yeri dolduran bayraklar, afişler, broşürler Ramazan’ın ruhuyla ne kadar örtüşüyor?

Kabataslak bir rakamla Türkiye’de yerel seçimler için partiler, belediye başkan adayları ve muhtarların yaptığı harcamanın 20 milyar lirayı aştığını söyleyebilirim! Ne büyük para değil mi!

Şu mübarek Ramazan ayında siyaset için bu kadar harcama yapılmasa, beraberinde bu kadar çevre ve gürültü kirliliği olmasa (çok mütevazi işlerle her aday kendini tanıtabilir) da bu paralar fakir fukaraya, garip gurabaya gitseydi millet olarak Ramazan’ı çok daha güzel idrak etmiş olmaz mıydık?

Kaldı ki kimse sanmasın ki seçimler için harcanan milyarlar adayların cebinden çıkıyor! Aksine her bir kuruşu millet olarak her birimizin cebinden çıkıyor! Çünkü harcamaların bir kısmı partilerin hazineden (yani milletin kasasından) aldığı yardımlarla, önemli bir kısmı ise belediyelerin verdiği veya vereceği ihalelerden!..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.