Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2397.5
  • BIST
    10257.65
  • BTC
    62113.52$

Can sıkıntısı

30 July 2022, Saturday 15:12

Canı neden sıkılır ki insanın? SIKI CAN İYİDİR KOLAY ÇIKMAZA DERLER? J Kötü bir espiriydi kabul ediyorum.

Ruh sağlığı uzmanlarına göre, can sıkıntısıyla baş edemeyenler.. depresyon tuzağına daha kolay düşebiliyor. Yaşadıkları sürekli kaygı hali nedeniyle eleştiriye daha hassas hale geliyor, daha çok ve çabuk öfkeleniyor. Ve bir çok sorunla mücadele etmek zorunda kalabiliyor.

Mümin Sekman’a göre, ‘Hayatta en hakiki mürşit can sıkıntısıdır’.. Can sıkıntısı aslında kapasitemizi kullanmamamızdan kaynaklanıyormuş. Misal iletişim mezunu birini alın onu konfor alanında prizleri takmakla görevlendirin, canı sıkılacaktır. Canı sıkıntısı aslında bize şunu söyler, daha fazlasını yapabilecekken daha azıyla konfor alanında oyalanmak. Can sıkıntısı aslında, bir şeyleri değiştirmek, değişim çağrısıdır.

Yazar Ernie Zelinski’ye göre, can sıkıntısını yenmenin en kolay ve etkili yolu, ‘‘Başkasının ateşinde ısınmak yerine, kendi ateşinizde ısınmayı denemenizdir’’dir. Aynı yazara göre, can sıkıntısıyla mücadelenin bir diğer yolu da, ‘‘Zoru ve konforlu olmayanı seçmek’’tir. Eğer bunları başaramazsanız muhtemel bazı sağlık sorunlarının sizi beklediği kesindir.

Prof. Dr. Özcan Köknel Hoca’ya göre, -rahmetle anıyoruz- ‘‘bireyin kendisini algılaması, anlaması, tanıması ve içindeki ‘gizli gücü’ ortaya çıkarması, neticede de kendine iyi gelecek güdülerinden yaralanarak sevgiyi, özgüveni, yaratıcılık ve üreticiliğini ortaya çıkarması, neticede de kendini gerçekleştirmesi ve varlamasına yardımcı olabilecek iç güçler’’ aslında hepimizde zaten doğuştan mevcuttur. Bütün mesele hayattan kopmamak ve var olmada ısrarlı davranmaktır.

İÇİNİZDEKİ GÜCÜ KULLANIN..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.