Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.66
  • ALTIN
    2396.0
  • BIST
    10233.79
  • BTC
    60967$

CHP’DE DEĞİŞİM YOK DİYENLER MANİSA’YA BAKSIN

30 January 2024, Tuesday 13:23

CHP’de bir ‘değişim’dir gidiyor. ‘Değişim’ vaadiyle kongrede Kılıçdaroğlu’nu saf dışı bırakan Özgür Özel ve ekibi yerel seçim sürecinde belediyeler için kamuoyuna sundukları adaylarla değişimi tam anlamıyla ortaya koyuyor. Bakın Manisa’ya. Değişimin kralını yaptılar. Beğenirsiniz beğenmezsiniz. Özgür Özel, Manisa’da resmen bir ‘değişim’ gerçekleştirdi. Nasıl bir değişim olduğuna isterseniz yakından bakalım. Özellikle büyükşehir ve merkez ilçe adaylarındaki değişim ön plana çıktı. Özgür Özel’in memleketi Manisa’daki ‘değişim’ hamleleri nasıl sonuç verir bilmem ama elindeki belediyeleri kaybederse büyükşehir ve merkez ilçelerde eli boş dönerse siz o zaman görün ‘değişim’ nasıl oluyor…Özel, CHP’de değişim yok diyenler İzmir’e baksın demiş. Bence Manisa’ya baksınlar…

 

CHP’de değişim yok diyenler herhalde etrafına bakmıyor. Değişim diyerek genel başkan olan Özgür Özel’i eleştirenler bence art niyetli. Arkadaşım adam değişim dedi yaptı işte. İstanbul’a bakın, Ankara’ya bakın. Hadi olmadı İzmir’e bakın. CHP’deki 3 merkez güç içinden Özgür Özel kendi istediğini aday yaptı. Hadi gelin Manisa’ya bakalım.

Manisa’da büyükşehir adayı 3 ay önce Semih Balaban’ı il kongresinde yenen Ferdi Zeyrek oldu. İl başkanı olduktan sonra büyük kurultayda Özgür Özel’e açık destek verdi Ferdi Zeyrek. Firesiz bir desteğin ardından elbette büyükşehir adayı olmayı hakketti. Biri kurultayda destek oldu, diğeri de büyükşehir adaylığını sundu. Gerçekten değişim budur. Hem de Ferdi Zeyrek, il başkanlığı görevini bıraktığını kamuoyuna duyurmadan il başkanı vasfıyla büyükşehir adayı olarak 5 isim var demişti. Halbuki Zeyrek bu açıklamayı yaptığında istifasını vermiş adaylığı bile netleşmiş durumdaymış. 5 aday var dedi ama isimleri açıklanmadı. Anket dediler açıklanmadı. Ön seçim ve il örgütü yoklaması zaten açıklanmadı. Yani her fırsatta demokrasiden dem vuran CHP’nin bu yaptığına şaşırmamak lazım. Alın size demokrasi. Verdim desteği aldım adaylığı.

Gelelim Şehzadeler ilçesine. Adayımız Gülşah Durbay. CHP içindeki etkisi katkısı nedir bilmem. Tek bildiğim Özgür Özel’in dönemin il başkanı Semih Balaban’ı egale etmek için karşısına çıkardığı isimdi. Balaban yine kazandı. Özgür Özel o dönem yine kaybetmişti. Gelelim günümüze. Durbay, Şehzadeler’den aday yapıldı. Hangi kritere göre? Ben bilmiyorum. Bilen varsa söylesin. Değişim dediğin böyle olur.

Sizi biraz geriye götüreceğim. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şehzadeler 3. Olağan Kongresi. Hakan Gürtunca ve Ferdi Zeyrek başkanlık için yarıştı. 329 delegeden 310’unun oy kullandığı seçimlerde Hakan Güntunca 187 oy alarak, CHP Şehzadeler’in yeni başkanı olurken, Ferdi Zeyrek ise 122 oyda kaldı. Gürtunca Şehzadeler’e her yönüyle hakim olan bir isimdi. Halkın içinden samimi bir isimdi. Peki ne oldu ? Gürtunca saf dışı kaldı. Değişim dediğin böyle olur. Gürtunca’nın kongrede yendiği Zeyrek il başkanı oldu yetmedi büyükşehir adayı oldu. Olan Hakan hocaya oldu. Yazık oldu. Verdiği emekler için bir teşekkür eden oldu mu onu da bilmiyorum. Olmadıysa ben CHP’liler adına teşekkür edeyim. Severdik Hakan Hocayı. Siyasetin menfaat dünyasında kayboldu gitti.

Gelelim Özgür Özel’in gücünün yetmediği Yunusemre’ye.

Yunusemre’de istediği ‘değişim’i yapamadı. Karşısına yine Semih Balaban çıktı.

Balaban her yerde Özgür Özel’in karşısında. Bugüne kadar olduğu gibi Semih Hoca yine kazandı. Bakmayın il başkanlığını kaybettiğine. Delege ve üye bazında Semih Hoca’nın yeri her zaman başka. Kim ne derse desin bugüne kadar daha önceki yerel yönetim denemeleri ve milletvekilli yapılmama süreçleri herkes başarısızlık olarak görünse de başarıdır. Yerel seçim süreci hele bir bitsin, siz o zaman görün CHP’deki değişimi.

Özgür Özel, Yunusemre’de Manisa Eczacılar odası Başkanı meslektaşı olan Devrim Balı’yı aday yapmak istedi. Balı da istifa edip aday adayı oldu. Kimse Balaban’ı hesaba katmadı. Balaban bekledi. Ortamı kontrol etti. Kamuoyu tepkisini ölçtü, baktı ki aday olması isteniyor aday adayı oldu. Anket yaptılar iki isim öne çıktı. Üyelerin huzuruna gidildi. Özgür Özel de oy kullanmak için geldi. Devrim Balı’nın adaylığı üyelerden onay almadı. Balaban yine Özel’in karşısına dikildi. Adaylığı hayırlı olsun. CHP’nin ‘değişim’den kastı buysa isabetli. En iyi adayı çıkardılar. Özgür Özel’e rağmen bir değişim olması en azından Manisa için umut verici.

Mevcut yönettikleri Akhisar, Saruhanlı, Alaşehir ve Turgutlu’da zaten bir değişim olmadı. Diğer ilçelerde CHP’nin pek şansı da olduğunu sanmıyorum. Hayırlı olsun. Özgür Özel’in memleketi Manisa’daki değişim ne kadar katkı sağlar bilmiyorum ama işe yaramazsa önce Manisa’da sonra Türkiye genelinde fena bir gümbürtü çıkacak. Seçim var diye susanlar sesini çıkartmayanların sesini o zaman göreceğiz.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.