Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2399.8
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61686.18$

Çocuk gelişiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar

18 June 2023, Sunday 23:57

Çocuk gelişimi konusunda dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Çocuklarımız bizim geleceğimiz onlara hassasiyetle yaklaşmalıyız sağlıklı çocuk sağlıklı nesiller demektir. 

 

Çocuk doğumundan okul başlangıcına kadar ki süre oldukça kritik bir süreçtir. Bu dönemde yapılan yanlış yaklaşımlar çocuğun tüm hayatını etkileyebilir. 

 

Bu yazımda çocuk gelişiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlara değineceğim. 

 

Ebeveynlerin ortak gayesi çocukların iyi yetiştirilmesidir bunun için en temelini temelde doğru hareket ederek bu hususta iyi sonuçlar elde edebiliriz. 

 

Ebeveyn olarak önceliğimiz çocuklarımız olmalı. Onlarla bol bol vakit geçirip onları geçirmeden dinlemeni ve pes etmeden sorularına cevap vermeliyiz. 

 

Çocuklarımızdan mükemmellik beklememeliyiz, bu beklenti çocuğuysa yetersiz hissettirecek motivasyonunu düşürecektir. Bu tür yaklaşımlardan uzak durmalıyız. 

 

Çocuğun başarılarını ödüllendirip onları takdir etmekten uzak durmamalı onları kesinlikle başkalarıyla kıyaslamamalıyız. Kıyaslamak çocuk gelişimi için yanlış bir yoldur. 

Unutmayın ki çocuğumuzun rol modeli bizleriz çocuklarımızın bizleri taklit etme eğilimleri vardır. Hemen hemen birlere benzer hareketler sergileyeceklerdir. Bu sebeple çocuğumuzu yetiştirmek istediğimiz insana önce biz bürünmeliyiz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.