Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2404.5
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61545.49$

Depremden Etkilenen Çocuklara Yaklaşım

16 March 2023, Thursday 14:43


      Son zamanlarda yaşanan deprem felaketlerinden herkes gibi çocuklarımız da olumsuz etkilenmiştir. Bu olumsuzluklar çocuklarımız üzerinde duygusal, ruhsal ve davranışsal problemler olarak görülebilir. 
    Deprem bölgesinde yaşayan ve deprem anında yaşanan karmaşadan etkilenen çocuklar için depremin etkilerini olabildiğince azaltma ve yok etme amaçlanmalıdır. Çocuklarımızın ruh sağlığının iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması geleceğimiz için de büyük önem taşır. 
    Çocuklarımızda deprem sebebiyle oluşan etkileri en aza indirmek için normal sürece olabildiğince hızlı geçiş yapılmalıdır. Günlük rutinlere devam edilmesi bu süreçte hem sizin için hem de çocuklarımız için faydalı olacaktır. Normalleşme sürecinde ani ve sert tepkilerden uzak durmalısınız. Bu çocuklarınız ile iletişiminizin daha sağlıklı ilerlemesi için oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra aile içerisinde ki birlik sürdürülmelidir. Birlik yoksa en kısa zamanda oluşturulmalıdır. Çocuk oluşan ya da devam eden aile içi birlik sayesinde deprem sırasında oluşan yalnızlık ve terk edilme gibi korkularını yatıştırır. Bu birlik ortamıyla beraber çocuk kendini güvende hisseder. Bu da çocuklarımızın deprem anında yaşadığı travmalarını daha rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. 
     Deprem sebebiyle sessizleşen ve içine kapanan çocuklarımızın kendini açması ve konuşması için oyun gibi aktivitelerle onlara yaklaşılmalı ve onları ürkütmeden deprem hakkında bilgilendirme yapmalısınız. Bu bilgilendirmeyle beraber çocuklarımızda oluşan olumsuz etkiler de azalacak ve güven ortamı sağlanmış olacaktır. 
    Unutmayalım ki çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların sağlığı ilerleyen süreçleri şekillendirip geleceğin yönlenmesini doğrudan etkileyecektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.