Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2399.5
  • BIST
    10236.62
  • BTC
    61929.91$

DİYETİNİZİ  BOZUN  AMA  NİYETİNİZİ  BOZMAYIN !

23 July 2022, Saturday 13:51

 

Yine günlerden Pazartesi tam da diyete başlamayı beklediğiniz gün öyle değil mi? Niyetine girdiniz yardım aldınız   ve  diyete başladınız diyelim. Salı, Çarşamba, Perşembe  günleri derken  gayet  iyi gidiyorsunuz. Cuma biraz zorlanmaya başladınız ve hafta sonu geldi çattı… Misafiriniz gelmiş olabilir ya da  siz bir programa katılmış olabilirsiniz. Uyku düzeni bozuldu, öğün  saatleri  atlandı  derken  bir de diyete dahil olmayan yiyecekler yediniz.  Peki  şimdi ne olacak? Diyet bozuldu mu? Kilo alacak mısınız?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki diyete başlamak  istediğinizde  ilk hedefiniz  sağlıklı beslenmeyi öğrenip doğru yeme alışkanlıkları  kazanmak, hayatınıza biraz hareket ve  disiplin katıp daha zinde bir yaşama devam  etmek olsun. Bu niyetle çıktığınız yolculukta yarı yolda kalmazsınız ve önünüze çıkan engelleri kolaylıkla atlatırsınız.

Aslında   doğru bir diyetin eğer özel bir sağlık sorununuz yok ise sert yasakların olmadığı, sağlıklı bir  beslenme programından oluştuğunu her fırsatta vurgularız. Şok diyetler, açlık diyetleri, uzun süre uygulanan detoks  diyetleri bu anlamda sizi çıktığınız bu yolda  yarı yolda bırakacaktır. Çünkü iyi ve başarılı bir diyet sizi hayattan koparmayan, yaşamı zorlaştırmayan ve  en önemlisi mutsuz etmeyen sürdürülebilir olan diyettir.

 

 

Hayat bu ya ne zaman hangi şartlarla karşılaşacağımız belli olmaz. Dolayısıyla sağlıklı beslenme kuralları gözetilerek planlanmış beslenme programınızda bir öğünü atladıysanız yada programda olmayan bir besini yediyseniz asla niyetinizi bozup nasıl olsa diyetim bozuldu diyerek  yaptığınız yanlışı sonraki öğünde sürdürmeyin. Bunu kendiniz için küçük bir kaçamak ya da elinizde olmayan nedenlerden dolayı bir aksaklık olarak düşünün. Bu durumu suçluluk duygusu haline dönüştürüp kendinizi strese sokmayın. Unutmayın ki stres sizi kontrolden çıkararak daha fazla karbonhidrat tüketmeye itebilir.Stres ve pişmanlığın verdiği bu etkiden çıkarak aksaklıkları telafi edebilmek için  fazla yediğiniz öğünün ardından gelen  ara öğünü atlayabilir ya da ana öğünü daha hafif yiyeceklerle (çorba,sebze, yoğurt,peynirli yada tavuklu yağsız salatalar  gibi) geçiştirebilirsiniz.Bir öğün içinde yapacağınız küçük kaçamaklar  size kilo aldırmaz, ancak bunu her gün ve fazla miktarlarda tekrarlarsanız ağırlık kazanmanız kuvvetle muhtemeldir.Bununla birlikte yapılan kaçamaklardan sonra egzersizinizi yarım saat daha arttırarak  fazladan aldığınız enerjiyi harcayarak telafi edebilirsiniz.

Sevdiklerinizle  yediklerinizin tadı bir başkadır afiyet olsun  ,diyeti bozdum diyerek moralinizi bozmayın yeter ki niyetiniz bozulmasın…



 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.