Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$

ELMA ŞEKERİ

10 March 2023, Friday 15:25

Aslında hayatta yaşadığımız birçok olayda bambaşka dersler veriyor.

Baba uzun yıllar aktif sendika hayatının içindeydi. Görev aldığı sendikanın bürosu evimizin bir alt katındaydı. Öğretmen arkadaşlarıyla haklarının iyileştirilmesi konusunda sık sık bir araya gelirlerdi. Meclise sunmak ya da genel kurul toplantılarına katılmak için de ayda ya da iki ayda bir kez hafta sonları Amasya'dan Ankara'ya  giderlerdi. Babam dönüşte mutlaka kardeşim ve bana küçük hediyeler getirirdi.

Bu seferki Ankara yolculuğunun dönüşünde kardeşime ve bana iki tane elma şekeri getirmiş. Gece geç saatte  geldikleri için bize verememiş. Ertesi gün okul dönüşü akşam yemeğinden sonra biz annemden meyve tabağı beklerken annem odaya elinde iki tane kocaman ve kıpkırmızı şekerle girdi.

Babam geç geldiğim için veremedim elma şekeri getirdim size dedi. Hayatımda ilk defa elma şekeri yiyecektim. Çocuk halimle bana devasa gelmişti bu kıpkırmızı elmaya benzeyen şekerleme. Bir günde hayatta bitmez diye geçirdim içimden bir hafta yerim ben bu kocaman lolipopu dedim. Okulda arkadaşlarıma da anlatırım tabii bitmeyen lolipopumu. Kardeşimle birbirimize bakarak başladık şekerimizi yemeye. Çok geçmedi ki içinden yemyeşil bir elma görünmeye başladı.

O şaşkınlıkla aa dedim elma çıktı. Annem evet dedi üzerindeki şekerleme bitirince ısırarak elmayı da yemelisiniz. Annem sevindiğimi düşünürken ben nasıl üzülmüştüm nasıl büyük hayal kırıklığına uğramıştım. Bitmeyen lolipop olduğunu düşündüğüm şey bir saat içinde elma oldu hem de kıpkırmızı görünüp içinden yeşil elma çıkaran bir şeye dönüştü.

Çocukken bunu fiziken yaşadım. Yaş ilerledikçe de insanların içinden  neler çıktığını görmüyor muyuz?

Hiçbir şeyde başarılı olamayacağını düşündüğümüz insanlar. Pasif sakin suskun diye sınıflandırdığımız birçok insan. Akademik spor sanat alanlarında nice başarılara imza atıyor.

Ya da tanışıp uzun sohbetler veya arkadaşlıklar kuracağımızı düşünürken sohbetin 10 dakikasında masadan kaçmak suretiyle uzaklaşmak isteyebiliyoruz.

Yaşadığımız şerrin içinden hayrımıza olan olaylar çıkabiliyor veya yaşadığımız ve hayır olarak düşündüğümüz şeyin aslında hayrımıza olmadığını görüyoruz.

Kısaca hayatta hiçbirşey göründüğü gibi değil.

Sağlıcakla kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.