Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2417.8
  • BIST
    10267.25
  • BTC
    61334.47$

EMEĞİMİZ KİME EMANET ?

03 August 2022, Wednesday 17:20

Yaşımız 7 olmasıyla birlikte eğitim- öğretim hayatımız başlıyor. Hatta bu yaşı 5 ve 6’ya da indirebiliriz. İlkokul, ortaokul eğitimini bir güzel bitiririz. İyi bir üniversiteye gidebilmek algısıyla iyi bir liseye gidebilme telaşına kapılırız. Nihayetinde lise dönemi başlar.

 Anne babalarımız ,  öğretmenlerimiz bir çaba iyi yerlere gelmemizi ister. Sınavlarda dirsek çürütürüz. Üniversiteyi de kazandık mı  tek derdimiz KPSS kaldı deriz. KPSS ‘yi bir yılda elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışırız. Devlet kurumuna atanmak kolay değildir biliriz lakin emek verdiysek , emeklerimizin karşılığını alacağımız ,mesleğimizi layıkıyla yapacağımız  günlerin de var olduğununda bilincindeyiz. En azından öyle olduğunu sanardık. KPSS 2022 tüm gençlerimizin umudunun kırıldığı zaman oldu. Ülkemizde her çeşit olayı yaşadık hala nasıl cesaret edilebiliyor böyle bir liyakatsizliğe şaşılası bir durum…

Sıradan bir genç meslek sahibi olana kadar yüzlerce sınava bin bir türlü emekle , stresle kendinden , hayatından , ailesinden ödün vererek hazırlanarak giriyor. Emeğinin karşılığını soruların  Yediiklim yayınevinin aylar öncesinden yayımlamasıyla öğreniyor. Çok korkunç .

Emeğimiz kime emanet? ÖSYM iddiaların asılsız olduğunu sosyal medyadan yayınladı. O halde ÖSYM başkanı görevden niye alındı? Türk genci gece gündüz demeden sınava hazırlanıp hayatını  sınava göre şekillendirecekse sonucu da bu olmamalı.

Hak ettiğimiz  ,  emeğimizin karşılığını alacağımız o güzel günler gelecek…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.